Wednesday, October 4, 2023

ZADNJE OBJAVE

Byron Scott: Ne gubimo utakmice namjerno

Los Angeles Lakersi se nadaju da će zadržati njihov zaštićeni pick u nadolazećem draftu, ali nemaju namjeru da namjerno gube utakmice kako bi to postigli.

Ako Lakersi završe s drugim najgorim omjerom u ligi, imat će 55.83% šanse da zadrže pick za neko od prva tri mjesta na draftu – 19.9% za prvi pick, 18.81% za drugi te 17.12% za treći pick.

„Ne izlazite na teren kako biste izgubili utakmice.“rekao je Byron. „Mislim da je to loš način da predstavite svoj tim. Definitivno ne gubimo namjerno kako bismo zadržali neko od prva tri mjesta na draftu.“

„Nešto takvo bi ostavilo mrlju na meni te na ovoj organizaciji i ljudima koji rade ovdje i razumiju tko su ustvari Lakersi – mi nikada nećemo biti takvi. Tako da ne bih nikada, čak ni iza zatvorenih vrata, rekao nekom od svojih igrača, trenera ili pomoćnika da izađu na teren i izgube utakmicu.“

„Moja filozofija nije tipa ‘Okej, ako izgubimo loptu još par puta i promašimo još par šuteva, ne moramo se više brinuti da ćemo pobijediti.’ To nisam ja. Pokušavamo da pobijedimo svaku utakmicu i da stvaramo novu dinastiju s mladim igračima ovdje.“, završio je Scott.

Lakersi trenutno imaju drugi najgori omjer u ligi s 11 pobjeda te čak 48 izgubljenih utakmica – od njih su gori samo Philadelphia 76ersi s omjerom od 8 pobjeda i 49 poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE