Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Byron Scott o razvoju D`Angela Russella

Tešku rookie sezonu prolazi drugi izbor ovogodišnjeg drafta D´Angelo Russell u Los Angeles Lakersima, bivša zvijezda Ohio State je nakon drafta najavljivana kao novi vođa Lakersa gdje jos uvijek u svojoj oproštajnoj sezoni glavnu riječ vodi Kobe Bryant. Velika očekivanja te sporiji i teži ulaz u sezonu, česte izmjene i ostavljanje na klupi u ključnim trenucima od strane trenera Byrona Scotta dovele su samoga igrača u nedoumicu te izazvali kritiku određenog dijela javnosti prema odnosu trenera Scotta prema visoko rangiranom novaku.

Iako je Scott legenda Lakersa te dio legendarne ekipe Lakersa iz sredine 80-ih koja je oduševljavala navijače svake večeri dio navijača mu zamjera način na koji “školuje” Russela.

Kritike su doživjele vrhunac nakon poraza Lakersa od vječitih suparnika  i gradskih rivala LA Clippersa kada je Don McLean, bivši NBA igrač te čovjek zadužen za igračke analize u redovima Clippersa koji ujedno radi s mladim igračima i priprema ih za draft ,otvoreno kritizirao odnos trenera Scotta prema Russellu iako sam Scott u tome odnosu ne vidi ništa sporno.

“Neću dozvoliti da D´Angelo bude predmet ismijavanja, pustiti ga da u 35 minuta izgubi 10, 12 ili 15 lopti,  može mu samo naškoditi. Osim što ga pokušavam naučiti igrati, moj posao je zaštititi ga od velikog broja grešaka. To je moj posao. Cilj mi je pravilan razvoj mladih igrača i to ću nastavitit raditi”, izjavio je Scott kao odgovor na kritike.

Iako je i sam igrač izrazio sumnju na ovakav način vođenja od strane trenera Scotta,  ostaje vidjeti u kojem smjeru će Los Angeles Lakersi nastaviti, iznenađenje će biti ukoliko Scott i iduće godine dobije mjesto glavnog trenera, ali jedno je sigurno, dok god je tu, neće se promijeniti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE