Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Byron Scott očekuje bolju obranu od Carlosa Boozera

Jedna od najslavnijih NBA franšiza već nekoliko godina ne pronalazi način za napredak. Otkako je Dwight Howard podigao sidro i otišao u Houston Rocketse, Lakersi ne da ne mogu izboriti doigravanje, nego pozitivan omjer pobjeda i poraza ulazi u kategoriju znanstvene fantastike. Istina je da smo tek na početku sezone i nema razloga za preuranjene reakcije, ali ako se po jutro dan poznaje, momčadi iz Los Angelesa crno se piše. Lakersi imaju uvjerljivo najgoru obranu lige, primaju čak 120,2 poena na 100 posjeda lopte. Sljedeća momčad je Utah koja bilježi gotovo 9 poena manje po susretu. Iako se znalo da će Lakersi s ovoliko igrača usredotočenih na napadački dio igre patiti u obrambenom dijelu, ovakav poražavajući podatak ipak se nije očekivao. Izgleda da je već i Byronu Scottu dosta i da ne želi da momčad za koju je igrao čitavo desetljeće i u čijem je dresu osvojio 3 naslova prvaka postane predmetom sprdnje.

Jasno mu je da obrana mora postati bolja i to ponajprije na centarskim pozicijama. Najveći napredak očekuje od Carlosea Boozera, kojemu blago rečeno, obrana nikada nije bila forte: „On zna da može igrati bolje i ja od njega očekujem da igra bolje. Sve počinje u obrambenom dijelu igre. Mora bolje braniti pick and roll i igrati bolju obranu u postu.“

Lakersi s Boozerom na parketu primaju čak 126,8 koševa na 100 posjeda lopte što je zaista mizeran podatak. Iako je teško tražiti od igrača s 13-godišnjim igračkim iskustvom da promijeni svoj način igre i uklopi se u novi sustav, Boozer će to morati učiniti ako ne želi da ova sezone postane jedna od najgorih, ako ne i najgora, u povijesti Lakersa. Svaki profesionalac, u bilo kojem području života, trudit će se iz petnih žila da ne bude dio takvog rekorda. Nadamo se da će takav slučaj biti i s Boozerom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE