Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Byron Scott: Showtime Lakersi bi dobili današnje Warriorse

Vratimo se malo u povijest – točnije u sredinu odnosno kraj osamdesetih godina prošlog stoljeća. NBA liga i svaka ekipa u njoj divila se Los Angeles Lakersima koje je predvodio magični Earvin Magic Johnson. Naravno, u tom timu nije bio samo on, već su tu bila i još dvojica budućih članova Kuće Slavnih, Kareem Abdul-Jabbar te James Worthy. Ova ekipa je osvojila tri titule (1985, 1987, 1988) i oni su bili slični današnjim Warriorsima u tome da je često Magic gurao tempo više i Lakersi su igrali vrlo brzo. Kako su u nekim stvarima bili vrlo slični, pitanje je moralo biti postavljeno: Da li bi pobjedili Splash Brothersi ili Showtime Lakersi?

Sadašnji trener Lakersa i član te Showtime ere Byron Scott čvrsto vjeruje kako bi Warriorsi izgubili. Bryon, kada je upitan ovo pitanje, rekao je: „U seriji od sedam utakmica? Warriorsi bi izgubili. Ono što ne bi mogli da rade protiv nas, a što rade drugima je taj small-ball. Mi imamo Magica Johnsona, Jamesa Worthya i Kareema koji igra kao post-up prijetnja i tražio bi udvajanja. Bilo bi mnogo teže.Draymond je odličan obrambeni igrač i imam mnogo poštovanja za njega, ali ne bi mogao da brani Worthya ili Kareema. Oni su dobri volume šuteri za tri a mi nismo. Mi smo ekipa koja igra iznutra. Ali James Worthy i Kareem Abdul-Jabbar su dva najbolja post-up igrača koja su ikada igrala i onda pri tome Magic je visok 2.06m je bio dobar u postu također. Bila bi zabavna utakmica.“

Scottov odgovor nije baš iznenađujući. Zašto bi birao protiv tima za koji je igrao? Ali puno govori to što misli kako small-ball i šutiranje trica ne bi moglo ništa u njegovoj hipotetskoj seriji protiv Showtimea. Ovo što sada rade Warriorsi je ono što polako postaje budućnost ove lige, ali Scott je vrlo tvrdoglav i ono na čemu su Warriorsi uzeli titulu prošle godine odbija iskoristiti u svojoj ekipi. Slična je debata bila i sa Chicago Bullsima (čiji rekord pokušavaju skinuti Warriorsi sada) ali u svakoj ovakvoj debati možemo samo da hipotetski govorimo šta bi se desilo. Ali Scott je sigurno pogodio jednu stvar – ovaj matchup bi bilo vrlo zabavno gledati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE