Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Čak 11 momčadi vrijede više od milijardu dolara

NBA liga i njene momčadi u financijskom smislu nikad nisu stajali bolje. Prema pisanju renomiranog časopisa o novcu Forbes, 11 momčadi u ligi vrjednije je od milijardu dolara, a prosječna momčad vrijedi 1,1 milijardu. Najvrjednije su momčadi s najvećih tržišta: Los Angeles Lakersi su na vrhu s vrijednošću od 2,6 milijarde dolara, a slijede New York Knicksi (2,5 milijardi) i Chicago Bullsi (2 milijarde). Najmanje vrijedna momčad su Milwaukee Bucksi sa 600 milijuna dolara.

Vrijednosti momčadi su otišle u nebo zbog niza faktora, ali najvažniji je novi ugovor o TV pravima s tvrtkom Time Warner Cable koji iznosi 24 milijarde dolara za 10 godina. Zahvaljujući tome momčadi su zabilježile porast vrijednosti od čak 74 posto. što je najveći rast u vrijednosti nekog sportskog kolektiva od 1998. godine kad ih je Forbes počeo pratiti. U svjetlu sve jačih glasina o prodaji Brooklyn Netsa i Atlanta Hawksa, treba spomenuti da Brooklyn trenutno vrijedi 1,5 milijardu (kupljeni 2010. godine za 200 milijuna), a Hawksi 825 milijuna dolara.

Kad pogledamo popis najvrijednijih momčadi, postaje očito da trenutni rezultati nemaju previše veze s financijskim stanjem momčadi i da su puno važniji povijest (Boston) i veličina tržišta (New York, Brooklyn, Los Angeles, Chicago). Kompletan popis momčadi s financijskim podacima možete pogledati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE