Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Calderon zasjenio Rubija, pobjeda Hawksa

Košarkaši Toronto Raptorsa u ponedjeljak su na svom parketu nadigrali Minnesota Timberwolvese 97-87. Utakmicu je oznaèio sraz španjolskih razigravaèa obiju momèadi.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andrea Bargnani (31)
  • Asistencije: Deron Williams (14)
  • Skokovi: Kevin Love (14)
  • Ukradene lopte: Tyson Chandler (3)
  • Blokade: James Johnson (4)

Iskusniji je Jose Calderon s 14 koševa, šest asistencija i tri skoka za 40 minuta odnio pobjedu nad mlaðim Rickyjem Rubijem (10 koševa, šest asistencija, èetiri skoka i tri osvojene lopte za 29 minuta), jednim od otkriæa dosadašnjeg dijela sezone. Neiskustvo je mladi razigravaè Wolvesa dokazao trima pokušajima šuta koji su mu suparnièki igraèi blokirali, a slabo je i šutirao iz igre (2-9).

Slab uèinak Kevina Lovea (13 koševa uz šut 3-16 iz igre, premda uz 14 skokova) i nedostupnost Michaela Besleyja zbog ozljede tako su morali nagnuti na stranu domaæe momèadi koju je napadaèkim uèinkom predvodio Andrea Bargnani s 31 košem. Amir Johnson ostvario je najbolji uèinak sezone s 19 koševa i 11 skokova.

Do osme su pobjede u desetoj utakmici sezone došli Chicago Bullsi, koji su na svom parketu uvjerljivo nadigrali Detroit Pistonse 92-68. Carlos Boozer predvodio je domaæi sastav s 23 koša i osam skokova, dok je Derrick Rose utakmicu završio s 22 koša i osam asistencija.

Do sedme pobjede u desetoj utakmici došla je vrlo dobra Atlanta, i to 106-101 pobjedom na gostovanju kod New Jersey Netsa. Treæa je to veæ ovosezonska pobjeda Hawksa nad Netsima. Pobjednike je ponovno predvodio Josh Smith s 26 koševa, što je njegov najbolji ovosezonski uèinak. Uobièajeno ujednaèenu petorku i ovom su prilikom upotpunili Joe Johnson (22 koša), Jeff Teague (20 koševa) i Al Horford (14 koševa, 9 skokova).

Kod domaæina je najbolji bio rookie MarShoon Brooks s 19 koševa, dok je Deron Williams ostvario uèinak od 15 koševa i 14 asistencija.

Carmelo Anthony i Amare Stoudemire nisu bili šuterski raspoloženi, ali su svejedno pridonijeli jedvitoj domaæoj pobjedi (91-87) New York Knicksa nad slabašnim Charlotte Bobcatsima. Anthony je ubacio osam od posljednjih devet koševa njujorške momèadi završivši utakmicu s 22 koša (6-18 šut iz igre), dok je Stoudemire okonèao utakmicu s 25 koševa i 12 skokova. Najbolji igraè Knicksa bio je centar Tyson Chandler, lani prvak s Dallas Mavericksima, ubacivši 20 koševa uz 13 skokova.

Najbolji igraè na parketu bio je svejedno Francuz u redovima gostujuæe momèadi, Boris Diaw, s 19 koševa, deset skokova i sedam asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE