Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Calipari: Momčad od bivših igrača Kentuckyja bi osvojila NBA naslov

March Madness je pred vratima i zvijezde svih sveučilišta pripremaju se kako bi se pokazali u što boljem svijetlu na turniru koji bi im mogao odrediti budućnost. John Calipari, trener elitnog sveučilišta u Kentuckyju, dobro zna koliki turnir ima značaj.

Od 2009. godine kada ja preuzeo klupu Kentucky Wildcatsa, imao je pozamašnu količinu talenta u svom rosteru. Anthony Davis, DeMarcus Cousins, John Wall i Karl-Anthony Towns samo su neka od imena s kojima je Coach Cal kretao u pohod na naslov NCAA prvaka.

O da, osvojili bi prvenstvo. Ali to se ne može dogoditi i moralo bi biti hipotetski, jer bi ih morali sve uzeti, osam ili devet igrača, igrača pod maksimalnim ugovorom, a ne možete ih sve platiti. Možeš imati dva ili tri igrača pod takvim ugovorom, ostali bi morali uzeti manje“, odgovorio je Calipari na pitanje o osvajanju NBA naslova sa svojim bivšim igračima.

John Wall. Anthony Davis. Karl Towns. Ja bi vjerojatno igrao s DeMarcusom Cousinsom i pustio Anthonyja da igra na niskom krilu. I zadnja pozicija bi bila bek šuter, najvjerojatnije Devin Booker“, pojasnio je tko bi točno činio startnu petorku.

Ova imaginarna postava zvuči odlično, a vjerojatno bi i izgledala odlično na terenu. Pogotovo ako bi na klupi bio Calipari pod kojim su ti igrači napravili prve ozbiljnije košarkaške „korake“ i čiji sistem igre poznaju.

Iako ih nikad nećemo vidjeti sve u istoj momčadi, možemo samo sanjariti da će se jednog dana barem neki od tih pojedinaca naći u zajedničkoj „super momčadi“. Možda tamo negdje u Sacramentu. Ili Washingtonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE