Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Calipari se slaže s Durantom oko NBA Draft Combinea

John Calipari trener sveučilišne momčadi Kentucky slaže se s izjavom Kevina Duranta u vezi s NBA Draft Combineom. Durant je izjavio kako najbolji igrači ne trebaju ići na combine. Košarkaš Golden State Warriorsa prisjetio se i svog combinea kada nije mogao nijednom podići 84 kilograma (185lbs) bench pressa. Nije bio impresivan i na testu agilnosti, ali svi znamo kakav je on igrač postao i da combine nije imao previše utjecaja na njegovu karijeru.

Možda je u pravu. Rekao je Calipari tijekom prvog dana NBA combinea. Za one igrače koji milse da im ovo može našteti nemojte dolaziti. Za one koji misle da im ovo može pomoći, dođite. Ako morate igrati kako bi pomogli sebi, dođite. Ako vam to ne pomaže, nemojte doći i nemojte igrati. Posao ovih NBA momčadi je da dobiju što više informacija kako bi mogli dobiti što bolji izbor. Oni bi željeli vidjeti sve igrače kako igraju pet na pet, kako rade sve drilove. No, to nije način za sve ove igrače“, izjavio je trener Kentuckyja Calipari za ESPN.

Ako ste Markelle Fultz ili Lonzo Ball ili Jayson Tatum koji su vjerojatno top pet pickovi ove sezone, što bi vama trebalo da još idete na combine ? Postoji samo rizik, nema nagrade, pa su im zato i agenti rekli da ne idu na combine. Combine ima koristi za igrače za koji se očekuje da će biti kasno izabrani. Ne postoji nikakvo pravilo koje tjera igrače na combine, tako da to ne moraju ni raditi.

Momčad Caliparija će imati dva igrača vjerojatno među top deset, De’Aaron Fox i Malik Monk.

Latest Posts

NE PROPUSTITE