Friday, December 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Camby dolazi u Knickse, dvojica šutera ostaju

New York Knicksi sve su bliže kompletiranju ekipe za sljedeæu NBA sezonu. Uspjeli su dogovoriti dolazak Marcusa Cambyja te ostanak u ekipi J.R. Smitha i Stevea Novaka.

Rocketsi æe Cambyja poslati u Knickse putem sign and trade dogovora, što znaèi da æe Camby prvo potpisati ugovor s Houstonom a zatim æe u sljedeæih 48 sati biti mijenjan u New York koji æe Houstonu poslati Toneya Douglasa, Josha Harrellsona, Jeromea Jordana te izbore druge runde drafta 2014. i 2015. godine.

Camby je u 38. godini života, ali oèito još ima snage i volje za igrom jer æe novi ugovor s Knicksima biti trogodišnji u iznosu 13,2 milijuna dolara. Unatoè svojim godinama Camby se još uvijek može nositi s mnogo mlaðim centrima u ligi na oba kraja terene. Prošle je sezone prosjeèno postizao 7,1 poen i 9,3 skoka za 19 utakmica koliko je odigrao u Houstonu. Cambyju New York neæe biti nepoznanica jer je za Knickse igrao od 1998. do 2002. godine.

Uspjeli su Knicksi saèuvati i dvojicu ubojitih šutera u svojoj ekipi. Prvo je dogovor postignut sa Steveom Novakom koji æe za sljedeæe 4 godine zaraditi 15 milijuna dolara. Upola kraæi ugovor dobio je J.R. Smith, koji æe za sljedeæe dvije godine igranja u Knicksima zaraditi 2,8 milijuna dolara. Pri tome je druga godina opcionalna, te Smith može raskinuti ugovor nakon prve godine ako ne bude zadovoljan ekipom.

Knicksi su ozbiljni u namjeri da sljedeæe sezone napadnu naslov prvaka, a s tim ciljem su doveli i iskusnog Jasona Kidda koji bi trebao imati ulogu mentora Jeremyju Linu, od kojega Knicksi imaju velika oèekivanja. Svim potezima ove predsezone ojaèali su momèad te “produbili” klupu i sigurno æe njihovi apetiti sljedeæe sezone biti visoki. Ipak, najviše æe ovisiti o dvije najveæe zvijezde u ekipi, Amareu Stoudemireu i Carmelu Anthonyju koji moraju pronaæi zajednièki jezik na terenu, a ukoliko to uspiju nitko od protivnièkih ekipa se neæe veseliti dolasku u Madison Square Garden.

Latest Posts

NE PROPUSTITE