Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Camby mora na operaciju koljena?

36-godišnji centar Portland Trail Blazersa Marcus Camby morat æe potkraj tjedna na operaciju meniskusa lijevog koljena. Podsjetimo se, Camby je ozljedu zadobio u domaæoj pobjedi Blazersa protiv Minnesota  Timberwolvesa ovog ponedjeljka nakon što je krivo doskoèio. Ostarjeli centar u toj utakmici odigrao je samo 7 minuta, bez znaèajnijeg uèinka, prije povrede nakon koje se nije vraæao na parket. U dosadašnjem djelu sezone ostvario je prosjeèan uèinak od 6 poena, 11 skokova, 2 bloka i 2 asistencije za prosjeèno 28 minuta provedenih na parketu po utakmici.

Prve vijesti iz Portlanda su govorile da povreda nije teška – MRI nije pokazao teža ošteæenja koljena. Špekuliralo se da æe Camby možda veæ zaigrati ove srijede kod Sacramenta, ako bi dr. Don Roberts dao zeleno svijetlo Nateu McMillanu i ostatku trenerskog osoblja Portlanda, iako je Camby tada vidno šepao i oèito bio u bolovima. Nepoznato je što se promijenilo u utorak naveèar, možda je Camby otežao povredu, ali izvješæa iz Oregona poèela su govoriti kako æe 211 centimetara visoki centar morati na operaciju zbog djelomiènog poderanog meniskusa lijevog koljena. Izvješæa ne navode koliko æe izostati s parketa ali zanimljivo je izdvojiti kako je moguæ uspješan povratak na parket  za 4 do 6 tjedana kao u sluèajevima nekih drugih profesionalnih sportaša podrgnutih takvoj operaciji.

Ovo je još jedan udarac za sezonu punu povreda momèadi iz popularnog ‘Grada ruža’. Veæ od prije je njihov uèinak umanjen zbog ne igranja kapetana momèadi Brandona Royja i veæ ne tako mladog prvog picka drafta 2007. godine Grega Odena koji æe, kako stari stoje, u svoje 4 NBA sezone kumulativno skupiti svega 80ak nastupa. Obojica takoðer imaju problema s koljenima koje su operirali.

Portland se tako našao u teškoj situaciju u kojoj æe vjerojatno najveæi dio vremena igrati bez pravog centra jer je i 3. opcija na toj poziciji u zdravstvenim neprilikama. Joel Przybilla takoðer je imao dvije operacije koljena u proteklih 13 mjeseci. Ove godine našao se na NBA parketima samo 16 puta prosjeèno igrajuæi tek nešto više od 9 minuta po susretu, ostavarujuæi samo impresivne brojke u postotku šuta iz igre.

S povredom koljena i ugovorom prema kojim u narednoj sezoni mora mu se isplatiti 9 milijuna $ vjerojatno je došao i kraj nastojanjima Portlanda da ga mijenja jer æe jako teško pod tim okolnostima naæi zainteresiranog kupca. S druge strane novonastala situacija bi mogla ubrzati pokušaj dovoðenja talentiranog krilnog centra Anthonyja Randolpha, koji u New Yorku dobiva tek pokoju minuti igrajuæi kao alternativa ovogodišnjem MVP kandidatu Amareu Stoudemireu, u tradeu za nekog od krilnih igraèa Blazersa. U toj situaciji bi Randolph i ko-kapetan Blazersa LaMarcus Aldridge, iako nisu klasièni centri, dijelili minute na toj poziciji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE