Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carlisle: Ellis je trebao biti na All-Staru umjesto Dirka

Činilo se da će trenutno petoplasirana ekipa Zapadne konferencije ostati bez svog All-Star predstavnika. I to ne samo u finalnoj utakmici između Istočne i Zapadne konferencije već u bilo kojem All-Star natjecanju. A onda se ozlijedio Anthony Davis pa je komesar Adam Silver umjesto njega odlučio pozvati legendu Mavericksa Dirka Nowitzkog.

Nitko se u NBA javnosti nije na to osvrnuo ili pokušao osporiti odluku komesara jer ipak je to Dirk, 13 puta All-Star sudionik, iako je na zadnjem nastupu igrao samo 8 minuta, a u dvije godine prije toga, na svakom je odigrao po 14 minuta. Nema sumnje da njega i Tima Duncana, dva senatora u selekciji Zapadne konferencije,  večeras očekuje isti tretman.

Ako već nije bilo reakcija ili negodovanja javnosti, vjerovali ili ne, oglasio se trener Dallasa Rick Carlisle, koji smatra da je umjesto Dirka trebao biti pozvan Monta Ellis: „Da budem iskren, Monta je trebao biti na All-Star natjecanju, ne Dirk. Dirk je trebao biti kući. Tako ja gledam na stvari, a vjerujem da je liga gledala tko je od naših igrača dobio najveći broj glasova od navijača pa su zato pozvali Nowitzkog“.

Carlisle je pohvalio igre Monte Ellisa ove sezone: „Monta je fantastičan igrač, i ako nastavi ovako postoji mogućnost da će biti najbolji igrač ikada koji nije nastupio na All-Staru. Da, toliko je dobar. Što je još važnije, on i dalje konstantno napreduje, i s 29 godina na leđima njegove se vještine poboljšavaju, njegovo prepoznavanje situacija je sve bolje, itd. , itd.“.

Ali otkrio i razočaranje što ga nema: „Jako sam razočaran, jer ovo je njegova godina, godina u kojoj zaslužuje biti tamo. Odigrao je najviše minuta za momčad i ubacio najviše poena, te je pogodio najviše važnih šuteva. Više od ikoga u našoj momčadi. Dirk zaslužuje All-Star nastup, svakako, nemojte me krivo shvatiti, ali ovo je Montino vrijeme da bude tamo“.

Dalo bi se raspravljati je li Dirk trebao biti na All-Star contestu ili je to možda trebao biti Zach Randolph, DeAndre Jordan, Wesley Matthews ili netko četvrti. Dirkove su igre pa i brojke ove sezone ipak nešto lošije nego ranijih godina. Carlisleu pak ne odgovara što se njegov najvažniji igrač Nowitzki neće odmarati za vrijeme All-Star pauze, isti problem ima i Gregg Popovich s pozivom Timu Duncanu da se sudjeluje u spektaklu. Na drugoj strani čudno je da Monta Ellis, kao doista najbolji igrač Mavericksa ove sezone, nije bio u nikakvim razgovorima ili kombinacijama da nastupi u All-Star programu, a ovim potezom i izjavom Carlisle je dao podršku svom beku šuteru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE