Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony: “Dokazat æemo da smo najbolji”

Donosimo vam intervju sa zvijezdom Denver Nuggetsa i jednim od glavnih igraèa SAD-a, Carmelom Anthonyem.

Objasnite nam koja je Vaša uloga u ekipi SAD za Olimpijske igre u Pekingu.

Pokušavam da ne bude nešto posebno važna. Ja samo izaðem na teren i želim igrati. Kada sam na parketu s ekipom samo nastojim iskoristiti prilike koje mi ekipa pruži. Osobno, igram što god se traži od mene i to je moja prednost. Mogu igrati u reketu ili izvana gdje mogu koristiti dribling ili šut. I zbog te razlièitosti me rijetko koji krilni centar može èuvati.

No to vas onda stavlja u podreðeni položaj u obrani, igranje na poziciji 4 što ne igrate u NBA ligi.

Da, igranje na toj poziciji je nešto na što nisam naviknuo, ali sistem u kojem mi igramo daje mi tu moguænost. Svi imamo šanse pokazati najbolje što znamo. Kada protivnici kažu moramo braniti Kobea, moramo braniti LeBrona ja kažem da moraju braniti svakoga. Moraju braniti svakoga u svakom napadu.

Nakon tri godine u reprezentaciji i vrlo dobrih igara, ne mislite li da druge ekipe trebaju Vas smatrati kao najveæom prijetnjom?

Ne, oni mogu raditi što su i dosada radili. Ja ne trebam biti glavni. Ne trebam biti njihova najveæa briga.

Je li Vam lakše igrati u reprezentaciji, pod pravilima FIBA-e? Èini nam se kako Vam ta igra više odgovara.

Lakše je sa stajališta da ja ne moram sve sam raditi, što ponekad radim. Lakše je kada igra sama doðe do mene. Znate, kada zabijete otvoreni šut pa se pokušavate stalno otvoriti za još šuteva. Kao što sam rekao, tamo su LeBron, Kobe, Kidd i svi drugi momci. Na kraju, netko mora biti otvoren.

Kada se misli o Dream Teamu iz 1992 svi govore o Jordanu, o Magicu, o Birdu. Ali zaborave da je najkorisnijim igraèem proglašen Charles Barkley.

On je bio srce i duša te ekipe. Ne da je bio glavni igraè, ali je bio onaj koji je ujedinio sve. Tamo su bili Bird, Magic, Jordan ali je Barkley bio taj koji ih je sve zbližio.

I takva je vaša uloga. Svi vide LeBrona, Kobea, Wadea, ali vi ste srce i duša ove ekipe.

Da, izgleda da sam to ja. Ja samo pokušavam biti ja. Zabavljam se na terenu i izvan njega, a u isto vrijeme ujedinjujem sve zajedno. Pa sam ja zapravo kao ljepilo u toj ekipi.

Poznavajuæi Vas, Vi æete preuzeti najveæi dio odgovornosti ako izgubite, zar ne?

Ne želim da ispadne da je to samo kod mene, ali da, mislim da æu preuzeti najveæi dio odgovornosti na sebe jer sam najduže ovdje (s LeBronom i Wadeom koji su u ekipi SAD-a od 2004. godine). I veæ znam, u srcu i duši, da je vrijeme da se na ovoj Olimpijadi ponovno dokažemo kao najbolji košarkaši svijeta.

Imali li nešto što Vas zabrinjava?

Ne, ne brinem se ni malo. Ni ekipa nije zabrinuta. Jedino što nas zanima je odlazak tamo i igranje. Samo želimo otiæi na Igre i igrati. Ništa nas zapravo ne brine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE