Wednesday, March 22, 2023

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony: “Imam još posla u Knicksima”

Proteklo ljeto puno smo čitali i slušali o tome gdje će karijeru nastaviti jedan od najvećih napadačkih talenata NBA lige, Carmelo Anthony. Čovjek čijem su arsenalu napadačkih poteza u posljednjih desetak godina parirati mogli jedino Kobe Bryant i Kevin Durant.

Chicago i Houston su, spominjani kao najizglednije opcije za Anthonyja, a iako bi daleko veće šanse za osvajanje prstena imao u bilo kojoj od tih momčadi u odnosu na Knickse, odlučio je ipak ostati u New Yorku. U Knicksima gdje će vjerojatno biti potrebno par godina prije nego što postanu respektabilni kandidati za naslov, ako sve bude išlo po planu. Rebuild fazu olakšat će mu 124 milijuna dolara koji su mu garantirani kroz sljedećih pet godina.

Odluka nije bila lagana, novac je definitivno igrao veliku ulogu, ali prema samom Anthonyju nije bio glavni razlog, pogotovo ne nakon načina na koji je stigao 2011. godine: „Da sam jednostavno ustao i otišao, ne bih se osjećao dobro. S košarkaškog stajališta, možda bi to bila najbolja odluka, ali s obzirom na to da sam silno želio biti član ove momčadi, i da sam praktički na silu to postigao, mislim da to ne bi bilo ispravno. Uostalom, moj posao ovdje nije dovršen.

Uz sve to, dolaskom Phila Jacksona i Dereka Fishera, izgleda da Knicksi napokon kreću u pravom smjeru, što je Anthonyju vrlo uzbudljivo i želi biti dio toga: „Novi trener uvijek donosi snažnu energiju, koju smo moji suigrači i ja mogli osjetiti tijekom cijelog ljeta. Vidi se da se svi osjećaju pomlađeno, svi žele pobijediti i učiniti momčad uspješnom.

S Jacksonom i Fisherom, za očekivati je uvod triangle offense sistema u momčadi, a Anthony vjeruje da će to s vremenom, kad se momčad potpuno uigra, donijeti rezultate: „Sistem mi izgleda zabavno. Znam da se neće uigrati preko noći, jednostavno to moramo prihvatiti. Prihvatiti novu situaciju i režim, i s vremenom će biti zabavno. Dugo pratim igru i znam da će funkcionirati.

U nadolazećim sezonama očekuje se restrukturiranje rostera, kako bi momčad bila što bolja i sistem funkcionalan, što će od Anthony tražiti maksimalno strpljenje: „Obvezao sam se New Yorku, ovoj organizaciji, Philu Jacksonu i Dereku Fisheru. Obvezao sam se i svojim suigračima, to je dokaz da nisam htio pobjeći zbog nekakvog instant uspjeha. Želim to postići s ovom momčadi, voljan sam biti strpljiv i preuzeti taj rizik.

Latest Posts

NE PROPUSTITE