Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony odveo Knickse do prve pobjede

Krenulo je doigravanje za sezonu 2012/13 u prekrasnoj dvorani Knicksa, Madison Square Gardenu. Domaći Knicksi uspjeli su povesti 1-0 u seriji protiv Boston Celticsa, a kao i cijele sezone, vodio ih je Carmelo Anthony.

Celticsi su bolje otvorili utakmicu s dvije prepoznatljive akcije koje su završili Kevin Garnett s poludistance i Avery Bradley zakucavanjem na asistencije Paula Piercea. Nakon dvije minute probudili su se Knicksi, preciznije, Carmelo Anthony s pogođena prva četiri šuta za 10 poena, te je Doc Rivers morao zvati minutu odmora da zaustavi njegovu seriju, a rezultat je iznosio 12:6 za Knickse nakon pet minuta.

Minuta odmora je pozitivno djelovala na ekipu Celticsa, te su pronašli ritam u napadu i na krilima Piercea i Jeffa Greena došli do prednosti od 29:26 nakon prve četvrtine koju je osigurao Green, tricom sa zvukom sirene. Napad Celticsa predvodio je Pierce s 8 poena i 3 asistencije, te Green s 8 poena, dok je Knickse u igri držao Anthony s 13 poena, te Smith sa 6 poena i prekrasnim zakucavanjem.

Drugu četvrtinu bolje su otvorili Knicksi s tri trice iz četiri pokušaja, a dvije su djelo dobro starog Jasona Kidda, dok je kod Celticsa Green zabio 5 poena. Knicksi su poveli 37:34, a petorka Celticsa na čelu s Garnettom nije dobro funkcionirala. Zanimljivo je da su Knicksi prednost ostvarili bez Anthonyja i Smitha koji su bili na klupi. Povratkom Anthonyja, Rivers je napravio jedan eksperiment i stavio je Brandona Bassa da ga čuva, što se pokazalo kao promašaj jer mu je Anthony u pola minute zabio 4 poena. Celticsi se vraćaju u pozitivnu seriju predvođeni Pierceom, te prelaze u vodstvo 48:47.

Do kraja poluvremena Knickse obilježava jako loše kruženje lopte u napadu, te se previše oslanjaju na izolacije Anthonyja i Smitha, dok Celticsi uspješno kontroliraju skok koji im je rak rana u posljednjih nekoliko sezona. Na odmor se odlazi s prednošću Celticsa od 53:49, a predvode ih Green s 20 poena, Pierce s 10 poena i 6 asistencija, te Bradley s 11 poena. Kod Knicksa je Anthony na 19 poena uz šut 6/15, a Smith je pridodao 11 poena. Istaknut ćemo jednu raritet u prvom poluvremenu, a to je Tyson Chandler koji je ostao bez upućenog šuta za 14 minuta provedenih na parketu.

Knicksi su drugo poluvrijeme otvorili serijom 5-0 u prve tri minute i poveli 54:53, te je klupa Celticsa bila prisiljena zvati minutu odmora. Ekipe su napokon počele igrati obranu dostojnu doigravanja što se najbolje vidi iz sljedećih podataka. Knicksi su u devet minuta primili samo 10 poena, dok su Celticsi nakon time-outa uspjeli usporiti Knickse i primili su samo 8 poena za 6 minuta. Posebno se istaknuo Bradley koji je radio odličan presing na igrača koji je imao loptu i prenio je momentum na stranu Celticsa koji su napravili seriju 11-1, te su poveli 70:63. Knicksi do kraja četvrtine smanjuju na 70:67 pogotcima Anthonyja i slobodnim bacanjima Kidda. Klupa Knicksa je u tom trenutku zabila 26 poena od kojih je 13 djelo Smitha, dok se klupa Celticsa nije iskazala jer su pomogli svojim starterima sa samo 4 poena. Celticsi su to kompenzirali s 13 poena iz kontranapada.

Zadnju četvrtinu, Knicksi su otvorili identično kao i treću, napravili su seriju 11-4 u prvih šest minuta, a jedina dva šuta pogodili su Garnett i Pierce, dok je kod Knicksa Anthony pogodio dva bitna šuta preko Greena, te su Knicksi poveli 78:74. Napad Celticsa bio je sterilan i bezidejan, te su gubili lopte kao na traci iz kojih su Knicksi došli do laganih poena i prednosti od pet poena, te Riversa prisiljavaju na zvanje minute odmora dvije i po minute prije kraja. Međutim, ništa se nije promijenilo, Celticsi su izgubili svoju 5. loptu u posljednjoj četvrtini, a Anthony je riješio utakmicu šutom s poludistance preko Greena i prvom asistencijom u susretu za Kenyona Martina 40 sekundi prije kraja utakmice. Konačan rezultat glasio je 85:78.

Pobjedu Knicksima donijela je fenomenalna obrana koja je Celticsima dozvolila samo 8 poena i tri pogođena šuta iz igre, te su Celticse prisilili na čak 20 izgubljenih lopti. Igrač odluke bio je Anthony s 36 poena, 6 skokova i 4 ukradene lopte, dok su kod Bostona prednjačili Green s 26 poena i 7 skokova te Pierce s 21 poenom, 7 asistencija i 5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE