Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony osvojio titulu najboljeg strijelca lige

Večeras se igraju posljednje utakmice regularnog dijela NBA sezone 2012/13. Svih 30 ekipa bit će na parketu, a najzanimljivije će biti pratiti rasplet borbe za doigravanjem. Mogla se voditi i borba za titulom najboljeg strijelca lige, ali od toga ipak neće biti ništa.

Carmelo Anthony neće igrati večeras za Knickse protiv Hawksa i tako će sezonu završiti s prosjekom od 28,7 postignutih poena po susretu. Njegov prvi pratitelj je igrač Oklahome, Kevin Durant, a niti on neće večeras igrati u utakmici u kojoj Thunder dočekuje Buckse. Durant je ove sezone na prosjeku od 28,1 poena i potrebno mu je bilo točno 70 poena da bi se popeo na prvo mjesto ljestvice strijelaca, ali i on će večeras odmarati.

Durant je prethodne tri godine osvajao titule najboljeg strijelca lige i taj niz se ovdje zaustavlja. Tek su mu 24 godine, ali više nije realno za očekivati da će dostići Michaela Jordana i Wilta Chamberlaina koji su titule najboljih strijelaca lige osvajali čak 7 uzastopnih sezona.

Titula najboljeg strijelca sezone Anthonyju će biti prva u karijeri. Sezone 2006/07 imao je veći prosjek koševa nego ove sezone (28,9), ali tada je najbolji bio Kobe Bryant s 31,6 poena po susretu.

Neigranjem Anthonyja i Duranta ostat ćemo zakinuti za situaciju koja se dogodila 1978. godine, kada su Denverov David Thompson i igrač San Antonija George Gervin zadnjeg dana sezone pružili sjajne partije u borbi za titulom najboljeg strijelca. Prvi je utakmicu odigrao Thompson koji je Pistonsima utrpao 73 poena, a zatim je Gervin trebao zabiti barem 58 za titulu, što je i napravio. Susret protiv Jazzera završio je sa 63 poena i tako osvojio prvu od svoje četiri titule najboljeg strijelca NBA sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE