Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony prestigao Michaela Jordana na listi strijelaca

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u sklopu drugog kola olimpijskog košarkaškog turnira bez većih problema savladala je prvake Američkih kontinenata, Venezuelu rezultatom 113-69.

U pobjedu najviše poena je „ugradio“ preporođeni Paul George (20), dok je najiskusniji na rosteru SAD-a, Carmelo Anthony ubacio 14 poena.

Spomenutom Melu ovo su četvrte Olimpijske igre i vrlo vjerojatno bi mogao se okititi novim olimpijskim zlatom, trećim u karijeri.

Osim pobjede nad Venezuelom, Carmelo je upisao jedan značajan jubilej. Postigavši 14 poene pretekao je legendarnog Michaela Jordana na vječitoj listi najboljih strijelaca reprezentacije Sjedinjenih Država.

Jordan je u dresu Američke reprezentacije odigrao dvije Olimpijade (1984,1992) te ubacio 256 ukupnih poena, dok Melo zasada ima 262 ubačenih poena u dresu SAD-a što je svega 12 poena manje od lidera ljestvice. Prvi strijelac u povijesti reprezentacije je LeBron James s 273 ubačenih poena zatim slijedi David Robinson s 270 poena.

Melo je vodeći strijelac ovogodišnje NBA ekspedicije na Olimpijadi te nema sumnje da će u narednim utakmicama protiv Srbije i Australije postati najbolji strijelac Sjedinjenih Država u povijesti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE