Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony: Sad sam opet motiviran

Nakon nekoliko neuspješnih godina u New Yorku, Carmelo Anthony počinje ispočetka u Oklahoma City Thunderima. U intervjuu koji je dao The Verticalu, deseterostruki sudionik All-Star utakmice razgovarao je o promjeni i svojoj novoj ekipi.

Nakon nekoliko mjeseci glasina o tradeu, Carmelo je konačno pristao na trade u Oklahomu, u kojem su u zamjenu za njega Enes Kanter i Doug McDermott poslani u New York. To što je došao u drugu konferenciju za koju neki kažu da je snažnija, nije igralo važnu ulogu, barem po njegovim riječima.

“Morate to učiniti”, kaže Anthony. “Morate zagristi, a mislim da mi to imamo. Nije mi bio važan čimbenik hoću li otići na Zapad ili ostati na Istoku.”

33-godišnjak je već proveo nekoliko godina karijere na Zapadu, igravši za Denver Nuggetse. S njima je 2009. godine uspio dogurati do konferencijskog finala u kojem su poraženi od kasnijih prvaka Los Angeles Lakersa, predvođenih najkorisnijim igračem finala Kobejem Bryantom.

Možda će taj uspjeh u doigravanju biti nadmašen u njegovom novom timu, u kojemu u ekipi ima dva odlična suigrača, Paula Georgea te Russella Westbrooka:

“Sve dolazi na svoje mjesto, na treningu vidimo kako ovaj tim ima potencijala”, objasnio je Anthony. “Pao je teret s mojih leđa, a također s leđa druge dvojice.”

Carmelo je sada opet motiviran, ima igrače oko sebe koji mogu stvoriti prostor za njega, a i on može stvoriti prostor za njih, rekao je Anthony.

“To je nešto što sam oduvijek želio, a na kraju dana to je samo košarka.”

Carmelov oproštaj od New Yorka bio je gorkog okusa, jer ga nije htio napustiti, ali to je bio pravi potez:

“Bilo mi je potrebno dosta vremena da kažem da je dosta, morao sam biti skoro pa sebičan, jer želim ono što je najvažnije za mene – pobjede. Dali su mi ovu priliku i pomaknuli se malo u tom smjeru, a iako stvarno nisam htio ići tamo, vjerujem da je tajming gotovo pa savršen.”

Oklahoma je svakako pokazala da ove sezone misli vrlo ozbiljno. Dovođenje dva vrhunska pojačanja će im omogućiti veliku raznovrsnost u igri te su zasigurno jedan od favorita Zapadne konferencije. Naravno, ostaje za vidjeti kakva će biti kemija u ekipi, jer je to jedan od najvažnijih faktora koji utječu na ostvarenje ili neostvarenje zadanih ciljeva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE