Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo Anthony utišao TD Garden

Očekivali smo neizvjesnu treću utakmicu utakmici, ali Knicksi su nas odličnom igrom uskratili za to, te su poprilično lagano došli do pobjede i prednosti od 3-0 nad Boston Celticsima.

Trener Celticsa, Doc Rivers odlučio je napraviti promjenu u startnoj petorci, te je odmah krenuo sa small-ball  petorkom jer je umjesto Brandona Bassa uveo Jasona Terryja. Prvih šest minuta susreta proteklo je u bjesomučnom potezanju trica, ukupno su obje ekipe uputile 12 lopti iza linije za tri poena, te su se Knicksi u takvoj igri puno bolje snašli i poveli 15:9. Jako dobro krenuo je Raymond Felton koji je bez problema probijao svog čuvara i odlično vrtio pick and roll akcije, te je ulazio u reket iz kojeg je mogao birati dvije opcije, povratna dodavanja ili polaganje što ga je dovelo do 4 poena i 4 asistencije za 10 minuta. Obje ekipe bile su izrazito šuterski neraspoložene u ovoj četvrtini . Knicksi su šutirali 37,5% od toga 5/16 za dva poena, dok su Celticsi bili još gori s 34,8%, a posebno su se istaknuli Carmelo Anthony s 2/7, te Paul Pierce s realizacijom 1/6. Knicksi su zahvaljujući odličnom šutu za tri poena od 50% ili 4/8 ostvarili vodstvo od 23:18.

Nastavlja se šuterska kriza i u drugoj četvrtini te niti jedna ekipa ne može povezati 2-3 napada s postignutim poenima. Knicksi nakon nekog vremena uspijevaju povezati dobru igru na oba kraja terena i rade seriju 10:2 za vodstvo 36:25, te su prisili klupu Bostona na zvanje minute odmora. Celticsima ni to nije pomoglo jer je Anthony namjestio nišanske sprave i pogodio nekoliko lijepih šuteva preko svojih čuvara za svojih 12 poena u prvom poluvremenu, te je odveo Knickse do vodstva 47:31.

Ekipa Bostona igra katastrofalno na oba kraja parketa, obrambeni dio je u rasulu kada je Kevin Garnett na klupi (8 poena i 10 skokova), dok u napadu svaki pokušaj dodavanja ili bržeg kretanje lopte dovodi do ukradene lopte u kojima je prednjačio Pablo Prigioni s čak 4. Šuterske brojke Celticsa izgledaju mizerno, ukupan šut im je na 35%, dok tricu realiziraju sa samo 20% uspješnosti.

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene. Obje ekipe igraju jako dobre obrane, te su u sedam minuta ukupno dozvolili 18 poena. Momčad Bostona kada je god povezala dva napada s druge strane se ukazao Anthony s nekim “divljim” pogođenim šutom, te je za deset minuta zabio 10 poena uz šut 4/6. Četvrtinu je obilježila izjednačena igra, a Celticse je u igri držao Pierce s 10 poena i čak 4 izgubljene lopte Knicksa (kažemo čak jer su u prvom poluvremenu imali samo 3 izgubljene lopte). Prednost Knicksa je i dalje iznosila 16 poena, kao i na kraju prvog poluvremena.

Ulaskom u posljednju četvrtinu Knicksi su u prve dvije minute otišli na 21 razlike, te je Rivers pozvao minutu odmora da pokuša probuditi u svojim igračima opjevani ponos Celticsa. Sedam minuta prije kraja utakmice J.R. Smith je napravio nepromišljen potez, udario je Terryja laktom i zaradio je isključenje, te dao malu nadu Bostonu za povratak u utakmicu. Međutim, Knicksi se nisu dali, te su predvođeni Anthonyjem (26 poena) pobijedili 90:76 i ostvarili brejk za vodstvo 3-0. Osim Mela, odlično su odigrali Felton s 15 poena i 10 asistencija, te Smith s 15 poena. U redovima Celticsa jedini je zadovoljio Jeff Green s 21 poenom, 9 skokova i 4 asistencije, a solidni su bili Garnett s 12 poena i 17 skokova, te Terry s 14 poena.

Najzaslužniji za pobjedu Knicksa bio je odlični Anthony s racionalnom igrom, obrana na čelu s Tysonom Chandlerom i Prigionijem koji je imao 5 ukradenih lopti od ukupno 14, te šut za tri poena kojeg su realizirali s 40,7% ili 11/27. Celticsi ako misle izbjeći metlu moraju pod hitno popraviti kretanje igrača bez lopte u napadu, smanjiti broj izguljenih lopti, te Pierce i Garnett stavljati u što bolje pozicije za realizaciju jer smo mogli vidjeti kada su dobili lopte na svojim “omiljenim” mjestima to je završavalo s pogotkom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE