Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo nakon debija za Oklahomu: Fokusiran sam na budućnost

Carmelo Anthony je imao prikladan početak novog poglavlja svoje karijere. Pogodio je prvi uzeti šut (trica), igrajući za Oklahomu protiv svoje bivše momčadi New York Knicksa.

“Zapravo sam se iznenadio da sam prilikom prvog šuta bio tako otvoren, rekao je Anthony. Sretan sam da je ušao, riješio sam se opterećenja tim prvim šutom te se uspio usredotočiti na ostatak igre.”

Zatim je promašio sljedećih sedam pokušaja. Ali, kao i ostatak Thundera, to je tek bilo vrijeme zagrijavanja, što je Anthony pokazao u drugoj i trećoj četvrtini, postigavši 22 poena uz šut 8/20, pri čemu su Oklahoma City Thunderi u uvodnoj utakmici pobijedili New York Knickse rezultatom 105-84.

Za Anthonyja, igranje protiv Knicksa bio je idealan način da krene naprijed te da zatvori taj dio svoje karijere,  svoj kaotični odlazak iz New Yorka.

“Da, to je poglavlje zatvoreno. To je poglavlje zatvoreno. Više nema razgovora o Knicksima”, rekao je Anthony. “Moramo se samo usredotočiti na Thundere i krenuti naprijed i na ono što moramo učiniti kao tim i organizacija. Mogu reći da je to poglavlje zatvoreno.”

To novo poglavlje je velika šansa za Anthonyja, koji se pridružio All-Star igračima Paulu Georgeu i Russellu Westbrooku, koji su obojica pokazali svoje igračko umijeće u utakmici protiv Knicksa.

George je završio s 28 koševa (šut 9/23), pritom zabivši šest trica, dok je Westbrook nastavio gdje je i stao u svojoj povijesnoj MVP sezoni, ostvario je prvi triple double ove sezone, zabivši 21 poen uz 10 skokova i 16 asistencija.

Westbrook je prošle sezone praktički sam vodio Thundere, imajući najvišu stopu korištenja u povijesti NBA lige, a vodio je tim u sve tri glavne kategorije (koševi, skokovi i asistencije). Trener Billy Donovan konstantno je naglašavao tijekom trening kampa Westbrookovu sposobnost prilagodbe te prilagodbe svoje igre za boljitak momčadi, što je se, kao što je Donovan istaknuo, vidjelo i u utakmici protiv Knicksa. Riječi pohvale za prošlogodišnjeg MVP-ja je imao i novi suigrač Paul George.

“Nitko ne može ostati pred Russom”, rekao je George. “Uvijek će privući dva igrača, on će uvijek biti opasnost za obranu. Mnogo puta ću biti slobodan, više ću puta nego što moram kazniti protivnički tim.”

Bilo je vidljivo, osobito u prvom poluvremenu, da je Westbrook imao namjeru razigrati Georgea i Anthonyja, ostavljajući svoje pokušaje na stranu. Westbrook je držao pod kontrolom napad Thundera, izgledavši ponekad čak i pasivno. Prošle sezone, Westbrook je vodio Thundere u uzetim šutevima, 78 puta u 81 nastupu. George i Anthony su u četvrtak imali jedanaest odnosno osam pokušaja više od Westbrooka.

“Tek smo započeli”, rekao je Westbrook. “Pokušavamo da sve ovo upali, nastojat ću da ih pronađem slobodne, s njima na parketu mi je puno lakše.”

Thunderi, koji su tijekom predsezone govorili o svom cilju da budu najbolji obrambeni tim u ligi, obrambeno su ugušili mlade Knickse i prisilili ih na 26 izgubljenih lopti, uključujući 14 ukradenih. Zakucavanjem Georgea nakon krađe Andréa Robersona su već na poluvremenu imali 11 razlike, te im nije bilo teško dovršiti posao u druge dvije četvrtine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE