Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Carmelo nezadovoljan tradeom Hardawaya i izborom Porzingisa

Generalni menadžer Knicksa Phil Jackson iznenadio je svijet svojim izborom na draftu održanom prije par dana u Barclays Centru. Kao četvrti pick izabran je Latvijac Kristaps Porzingis, a onaj dio publike koji simpatizira New York Knickse (veliki dio, s obzirom da je Barclays Centar u Brooklynu, koji je dio New Yorka) dosadašnjeg igrača Seville “pozdravio” je jakim zviždanjem.

Naravno, jedan ne-fer potez navijača prema svom budućem igraču koji stvarno ima visok plafon razvoja, ali zaista je bilo nevjerovatno da je on bio izbor Jacksona koji je publiku u Madison Square Gardenu osvojio pričom da neće čekati, te da će ići na igrače koji mogu odmah da pomognu ekipi.

Međutim, nije samo problem u tome šta publika misli, jer je svoje mišljenje navodno iznijela i najveća zvijezda Knicksa Carmelo Anthony. To nije bila direktna izjava ili recimo tweet preko kojih obično igrači iznose svoja mišljenja, već se nagađa da se popularni Melo u telefonskom razgovoru žalio sada već svom bivšem saigraču Timu Hardawayju Jr. koji je razmjenom poslan u Hawkse za prava na 19. izbor Jeriana Granta.

Nagađa se da je izjavio kako se ne slaže sa potezima Phila Jacksona, te je za Porzingisa rekao ono što je toliko ponovljeno tokom draft noći – na pravog Porzingisa će se čekati dvije do tri sezone. To sada već malo starijem Carmelu ne odgovara s obzirom da ima 31 godinu i kako se sada čini, osim ako Jackson ne izvuče neko čudo u ovom periodu potpisivanja slobodnih igrača ili ako Carmelo ne napusti New York, završiti će svoju karijeru bez NBA prstena.

Podsjetimo, Knicksi su izašli iz najgore sezone u svojoj povijesti, sa samo 17 pobjeda i nadajući se što višem izboru na draftu, većinu godine su tankirali te je tako Carmelo odigrao samo 40 utakmica. Taj tanking je uspio djelimično, završili su kao druga najgora ekipa ali ih je draft “lutrija” spustila na četvrto mjesto, a ispred njih su birali Lakersi i Sixersi iako su imali bolje omjere.

Kako se sada čini, Knicksi će imati sličnu sljedeću sezonu s obzirom da njihove primarne mete vjerojatno ostaju u svojim ekipama ali ljeto 2016. bi moglo sve da promijeni s obzirom na dva velika događaja – Kevin Durant postaje slobodan igrač i povećanje salary capa. Ostaje da se vidi šta će Jackson uraditi ovo ljeto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE