Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Caron Butler potpisuje za Oklahomu

Caron Butler će karijeru nastaviti u dresu Oklahoma City Thundera, javlja Yahoo! prema izvorima bliskim ligi. Butler je obavijestio zainteresirane momčadi o svojoj odluci danas ujutro, a neke je možda iznenadilo što nije odabrao Miami Heat, ekipu u kojoj je započeo NBA karijeru.

Unatoč bliskim odnosima s organizacijom iz Miamija (prve dvije sezone proveo igrajući za Heat) i prijateljstvu s Dwyaneom Wadeom, Butler je odlučio kako najbolje izglede za naslov ima njihov rival iz Zapadne konferencije, Oklahoma City Thunder na čelu s Kevinom Durantom i Russellom Westbrookom. Butler bi se mogao pokazati kao veliki dodatak momčadi iz Oklahome, koja je izgubila zadnje tri utakmice i trenutačno ima omjer 43-15.

Ukoliko odluče igrati s niskom postavom, Duranta mogu staviti na poziciju visokog krila, a Butlera na poziciju niskog krila. Ovo bi se moglo pokazati kao dobro rješenje za Thunder s obzirom da njihova početna petorka s centarskim parom Ibaka i Perkins ne reagira uvijek baš najbolje na parketu, posebno kada protivnici igraju bez klasične “petice”. U slučaju NBA finala protiv Heata, imaju kombinaciju više koju mogu iskoristiti protiv Heatove niske postave, koja Perkinsu zbog nedostatka mobilnosti često predstavlja veliku prepreku, pogotovo u tranziciji.

33-godišnji Butler je prosječno zabijao 11 poena u dresu Bucksa ove sezone, a kroz karijeru dugu 12 godina bilježi 15,3 poena po susretu. Čelnici Milwaukeeja odlučili su ga otpustiti prije dva dana te očito nije dugo trebalo da pronađe novu ekipu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE