Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Caron Butler – strastveni ljubitelj slamki

Ovo je prièa o košarkašu Caronu Butleru. Butler je vrlo dobar košarkaš koji tijekom svoje karijere postiže oko 16 poena po utakmici. No ovo nije prièa o košarkaškim postignuæima.

Butler je èovjek koji voli žvakati slamke. Slamke koje (normalni) ljudi koriste za ispijanje napitaka. On ih voli žvakati. Tijekom utakmice, na traningu, tijekom vožnje automobilom, tijekom sastanaka, pri gledanju televizora i igranju igara on ih voli žvakati. No, njegova prièa poèinje krajem 90-ih godina prošloga stoljeæa. Butler je svoju naviku žvakanja stekao dok se poèinjao ozbiljnije baviti košarkom, a prvi pribor koji je koristio bile su èaèkalice. No, buduæi da èaèkalice nisu baš primjerene za žvakanje tijekom utakmica morao je prijeæi na nešto manje opasno.

Godine 1998. ili 1999., dok je naš junak igrao na sveuèilištu, odluèio se prijeæi na žvakanje slamki. Njih je mogao zadržati u ustima i tijekom utakmica. “Dobro sam igrao pa mi je to postala navika“, rekao je Butler. “Prije svake utakmice posjetim neku prodavaonicu brze hrane te uzmem šaku slamki za utakmicu. Stalno ih imam nekoliko uz sebe“.

Ta navika nastavila se i tijekom profesionalne karijere kada je 2002. godine ušao u NBA ligu u dresu Miami Heata. Igrao je vrlo dobro, a smatrao je da za to zasluge imaju i slamke koje nemilosrdno troši. Tako je Butler žvakao i žvakao, a danas igra svoju 8. sezonu u NBA ligi i još uvijek žvaèe slamke. No NBA liga odjednom je odluèila da se to više ne smije pa je dobio zabranu žvakanja slamki tijekom utakmica. Je li razlog tome nedavna razmjena u Dallas Maverickse, postoji li ovdje neka teorija zavjere da NBA liga ne žali dopustiti Mavsima i Marku Cubanu da osvoje naslov? To je neka druga prièa, to nas sada ne zanima.

Nas zanima naš junak. On svako poluvrijeme požvaèe 6 slamki, znaèi 12 po utakmici. Nema odreðeno vrijeme koliko jednu drži u ustima, ali kada postane premekana, on je zamjeni drugom. Ta navika vrlo je zarazna pa su tako i neki njegovi suigraèi poèeli žvakati slamke, Dirk Nowitzki ponosno je pokazivao svoju slamku tijekom zagrijavanja. Ta navika prešla je i na njegovu kæerkicu koja je takoðer poèela žvakati slamke. Potporu ima i od svoje žene koja na putu s posla skrene u McDonald’s i pokupi šaku slamki, oko 60 njih. Ponekad i sam Butler uzme dodatne slamke, vjerojatno kada mu ponestane zaliha. Pokazao se i kao vrlo dobar poznavatelj slamki buduæi da je jednom prilikom intervjuist donio 10 slamki iz razlièitih prodavaonica brze hrane. Svaka slamka je bila razlièita, ali niti na jednoj nije pisalo ime ili loge neke tvrtke. No Butler je svejedno bez problema otkrio slamku McDonald’sa te preporuèio svim žvakaèima da koriste slamke McDonald’sa ili Burger Kinga, ostale jednostavno nisu dovoljno kvalitetne.

Kao što smo ranije spomenuli, NBA liga zabranila mu je žvakanje slamki tijekom utakmice. Što æe sada biti s njime, hoæe li moæi igrati? Iako mu nije svejedno izjavio je: “Ne znam šta æu sada. No sigurno je da moram pronaæi nešto novo za žvakati, i to brzo“. Iako vodstvo lige smatra žvakanje slamki tijekom utakmica vrlo opasno, moramo se složiti sa rijeèima suigraèa našega junaka, Brendana Haywooda (koji voli žvakaæe gume više nego slamke): “Ako se nije do sada ugušio i imao nekakvih problema, onda nikada niti neæe.” Zato NBA ligo, pusti èovjeka da žvaèe, da znate kako je to super i vi biste to radili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE