Friday, September 22, 2023

ZADNJE OBJAVE

Carter: “Volio bih da Raptorsi umirove moj dres”

Veteran NBA lige Vince Carter, koji trenutačno nastupa za momčad Sacramento Kingsa, izjavio je kako se nada da će Toronto umiroviti broj koji je nosio na leđima dok je nastupao za Raptorse.

Toronto je bio prvi klub za koji je Carter nastupao, Raptorsi su ga uzeli kao 5. pick prve runde u ljeto davne 1998. godine, a pod krovom Air Canada Centera zadržao se sve do 2004. godine, kada je trejdan u tadašnje New Jersey Netse.

U tih šest godina u Carter je u crvenom dresu ostavio neizbrisiv trag i ostat će upamćen kao jedan od najuspješnijih Raptora svih vremena. U sezoni 1998/99. osvojio je nagradu za rookieja godine, a snimke njegovih spektakularnih zakucavanja u narednim sezonama vrtit će se još godinama.

“Naravno da bih volio da mi umirove dres, koji igrač to ne bi volio. U Torontu je za mene sve počelo, čuo sam da ljudi već pričaju o umirovljenju mog dresa i vrlo sam im zahvalan, no trudim se ne razmišljati previše o tome jer sam još uvijek igrač u ovoj ligi i moram se koncentrirati na svoj doprinos sadašnjoj momčadi. Na kraju svega, svaki igrač mašta o tome da jednog dana vidi dres sa svojim imenom i brojem kako visi sa stropa neke dvorane, to je najveća čast i nadam se da će mi se ukazati ta mogućnost, izjavio je Carter.

40-godišnji veteran u bogatoj je karijeri nastupao za Toronto Raptorse, New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse, Memphis Grizzliese, a trenutačno je član Sacramento Kingsa. Osvojio je nagradu za rookieja sezone te je osam puta izabiran u All-Star momčad lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE