Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavaliersi će umiroviti dres Zydrunasa Ilgauskasa

Dres s brojem 11 litavskog centra Zydrunasa Ilgauskasa bit će na vrhu dvorane Cleveland Cavaliersa, a gore će dospjeti 8. ožujka u susretu regularne sezone protiv New York Knicksa.

“Zydrunas nije samo jedan od najboljih košarkaša koji je ikada igrao za Cleveland, nego je i jedna od najboljih osoba koja je ikad bila povezana s ovom franšizom”, rekao je vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert.

Ovo je velika počast za 221 centimetara visokog centra koji je u dresu Cavaliersa igrao 12 sezona, od toga je u dvije izabran kao All-Star. Dan Gilbert se dodatno osvrnuo na Ilgauskasa: “Njegove brojke i produktivnost dovoljno govore o košarkaškom uspjehu. Impresivna je njegova briga i interes koji pokazuje ne samo za svoje suigrače, nego sve ljude povezane s klubom, tu su naravno i navijači.”

Popularan po jednostavnim nadimkom Big Z, Ilgauskas je drugi najbolji igrač u povijesti Clevelanda po broju poena te po blokadama. Gotovo cijelu karijeru je proveo u Clevelandu, dok je zadnju sezonu odigrao u dresu Miami Heata. U 13 godina dugoj karijeri je prosječno zabijao 13 poena, uz 7,3 skoka i 1,6 blokada.

Big Z sada radi kao pomoćnik generalnom menadžeru Cavsa Chrisu Grantu koji za njega ima samo lijepe riječi: “Zydrunas je jednostavno najbolji predstavnik za neku franšizu. Bio je izuzetan natjecatelj koji je bio odan kao suigrač. Koliko god je bio dobar kao igrač, takav je i izvan terena.”

Za kraj je i sam Ilgauskas naglasio koliko je počašćen zbog umirovljenja dresa: “Sretan sam zbog ove velike časti. Cleveland kao grad i Cavaliersi kao klub su veliki dio mog života i to će biti poseban dan za mene i moju obitelj. Želim zahvaliti Cavaliersima i navijačima jer sam bio jako sretan što sam igrao ovdje i što mogu nazvati Cleveland svojim domom.”

Ilgauskas će biti sedmi igrač kojem su Cavsi umirovili dres. Šestorka prije njega su Austin Carr, Nate Thurmond, Bobby Smith, Larry Nance, Brad Daugherty i Mark Price.

Latest Posts

NE PROPUSTITE