Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

Cavaliersi frustrirani Irvingovom sebičnošću

LeBron James je još prošle sezone prozvao Kyrieja Irvinga zbog sebičnosti u nekim trenucima.

Dok je LeBron jučer odmarao, Irving je zabio 33 poena u pobjedi Cavaliersa 99-98 nad Mavericksima.

Bilo bi to odlično da nije uzeo 28 šuteva i podijelio svega jednu asistenciju.

Cleveland.com izvještava da je nakon utakmice nekoliko igrača Cavaliersa bilo zbunjeno činjenicom da je njihov playmaker imao tek jednu asistenciju u 39 minuta provedenih na terenu. Bili su frustrirani, ali pobjeda i odlična Irvingova igra u obrani su umanjili ljutnju.

Tenzija u svlačionici trenutno nema, ali to može i ne mora potrajati. Ako se Cavaliersima kojim slučajem dogodi da ostanu duže vrijeme bez Jamesa, u svlačionici bi se stvari mogle gadno zakuhati.

Među igračima raste nezadovoljstvo zbog Irvingovog pristupa u napadu i sebičnosti koju ne bi trebao iskazivati kao prvi playmaker tima.

Ovo su Irvingove brojke u nekoliko ključnih statističkih podataka kada se uzme u obzir svih 30 startnih playmakera u ligi:

  • Asistencije po utakmici: 25. (4.5)
  • Asistencije u 36 minuta: 24. (5.2)
  • Potencijalne asistencije u 36 minuta: 24. (12.8)
  • Potencijalne asistencije po utakmici: 25. (10.9)
  • Dodavanja u 36 minuta: 28. (58.3)
  • Dodavanja po utakmici: 26. (49.9)
  • Postotak posjeda koje završava dodavanjem: 24. (68.5%)
  • Sekunde u posjedu lopte: 10. (4.7)
  • Driblinzi kad je lopta u posjedu: 12. (4.7)

Irving se zasigurno nije iskazivao kao nesebičan asistent, ali to ni nije njegov način igre. Njegova specijalnost je zabijanje koševa, što uzrokuje da Cavsi puno bolje ofenzivno djeluju kad napad ide preko LeBrona. Prednost Clevelanda u ovom svemu bi mogla biti kad LeBron ima posjed lopte i kontrolu napada, dok Irving ubojito rješava situacije u kojima je obrana usmjerena na LeBrona.

No dok je LeBron pokraj terena u civilnoj odjeći, napetost među Cavsima isplivava na površinu. Irvingovi suigrači nisu samo odjednom zaključili da je Irving sebičan..

Možda ove tvrdnje i nisu fer. Iako je pri dnu među 30 startnih playeva u većini ključnih statističkih podataka, Irving zasigurno ne pripada na dno. Upravo zbog toga što igra uz LeBrona, Irving dobiva puno manje lopti nego playevi u drugim ekipama. I još jednom, njegove vještinu puno više naginju zabijanje negoli asistiranju.

No, je li možda nešto drugo u pitanju? Postoji li napetost između Irvinga i LeBrona? Traže li možda neki suigrači način da stanu iza LeBrona, vidjet ćemo kad LeBron ponovo uskoči u tenisice?!

Latest Posts

NE PROPUSTITE