Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavaliersi iznenadili odabirom Anthonyja Bennetta

Večeras je održan NBA draft, vrijeme kada brojne ekipe imaju velika očekivanja i slažu svoju ekipu za budućnost. Iako je u većini najava Nerlens Noel bio najavljivan kao prvi pick, to se ipak nije dogodilo te su Cleveland Cavaliersi na iznenađenje mnogih prvim izborom odabrali Anthonyja Bennetta.

Ovaj draft nema igrače koji iskaču po talentu u odnosu na druge, ali to ne znači da je loš draft. Na ovom draftu će biti puno role playera, ali ima i nekoliko igrača koji imaju potencijal postati zvijezde u ligi. Do prvog izbora drafta se još nije znalo koje će ime prvo pročitati David Stern kojem je ovo 30, ujedno i posljednji, draft.

Čitajući prvi pick Stern je zastao i to s razlogom, prvi izbor je Anthony Bennett, krilo iz UNLV-a. Mnogi su se začudili s ovim izborom, a još više kad su čuli da Bennetta neće mijenjati u neku drugu momčad. Bennett je tako postao prvi Kanađanin koji je postao 1. izbor drafta.

Drugi pick su mnogi špekulirali da bi Orlandu najviše odgovarao bek šuter Victor Oladipo. Orlando je tako i napravio, dobili su beka šutera iz Indiane koji je izvrstan obrambeni igrač i puno će pomoći raštrkanoj ekipi Magica.

Treći izbor pripada Wizardsima i s njim su izabrali Otto Portera, nisko krilo iz Georgetowna. Igrač koji je jedan od najkompletnijih na ovom draftu i odmah može pomoći ekipi Wizardsa. Ukoliko Wizardsi neće imati previše problema s ozljedama, uz pomoć Portera bi mogli možda vidjeti Wizardse u playoffu već sljedeće sezone.

Bobcatsi su sa četvrtim izborom uzeli Codyja Zellera, centra sa sveučilišta Indiana. Zeller je izvrstan atleta i stvarati će probleme visokim igračima u tranziciji. Na draft combineu je imao najbolje rezultate, ima igru leđima i napadački je mnogo bolji od svoje braće (Tyler i Lukea) . Definitivno će odmah moći pomoći Bobcatsima koji su jedna od najlošijih kako napadački tako i obrambena ekipa.

Peti izbor imali su Sunsi i iskoristili su ga na Alexa Lena, centra iz Marylanda koji dolazi iz Ukrajine. Uz Zellera je napadački najbolji centar na draftu. Ovo je također iznenađenje pošto se očekivalo da će Sunsi uzeti Noela.

Šesti izbor pripada Pelicansima, a iskoristili su ga na Nerlensa Noela, centra iz Kentuckya. On je trebao tvoriti sjajan tandem s Anthonyjem Davisom pod košem, no došlo je do razmjene s Philadelphia 76ersima, koji će za njega poslati Jruea Holidaya. Ovime se može zaključiti i kako su čelnici 76ersa odustali od Andrewa Bynuma.

Sedmi izbor imali su Kingsi i glasine su govorile kako će uzeti playmakera, ali te su glasine bile prije drafta kada se nije znalo da će u ovo vrijeme biti slobodan i Ben McLemore. Sacramento se nije htio kockati i uzeli su najboljeg igrača ponuđenog, a to jest upravo McLemore. Bek šuter iz Kansasa ne treba previše loptu u svojim rukama i zbog toga će jedino odgovarati što ide u Sacramento.

Detroit Pistonsi su osmim izborom izabrali Kentaviousa Caldwell-Popea. Čisti bek šuter, koji će se izvrsno uklopiti u Pistonse. Ovim potezom je Joe Dumars dokazao kako ne želi izabrati nekog novog playmakera i promijeniti ulogu Brandona Knighta.

Wolvesi su sa devetim uzeli Treya Burkea, playmakera iz Michigana, no odmah nakon izbora objavljena je razmjena kojom je Burke poslan u Utah Jazzere, koji su uzvratili Minnesoti s 14. i 21. izborom ovog drafta.

Desetim izborom Portland je uzeo C.J. McColluma, beka iz Lehigha. Možda će moći igrati u tandemu s Lillardom, ali nemojte se čuditi da bude uključen u neku razmjenu.

Nakon razmjene za Holidaya s 11. izborom 76ersi su izabrali Michaela Carter-Williamsa, playmakera iz Syracusea.

Dvanaesti izbor pripada Oklahomi zahvaljujući razmjeni kojom su poslali Jamesa Hardena u Houston prošle sezone. Njime su izabrali Stevena Adamsa, centra iz Pittsburgha, rodom iz Novog Zelanda. S ovim izborom se može nagovijestiti da su dani Kendricka Perkinsa u Oklahomi odbrojani.

Dallas Mavericksi imaju trinaesti i nije tajna da ga pokušavaju mijenjati pošto žele imati više novaca za potpisivanje slobodnih igrača. Kelly Olynyk, centar iz Gonzage je njihov izbor, ali on neće ići u Dallas nego u Boston.

Utah drži 14. izbor, ali već smo rekli kako on ide u Wolvese. Shabazz Muhammad je njihov izbor i čisti je pogodak za Wolvese. Bek šuter im treba  i upravo će dobiti jednoga, izvrstan je napadački igrač, ali je pitanje što još može napraviti u svojoj igri.

Bucksi su sa 15. uzeli Giannisa Antetokounmpoa, krilo iz Grčke. Upitno je hoće igrati ove godine pošto mu je otkup ugovora oko 2 milijuna eura ukoliko želi ovu godinu u NBA ligi provesti.

Šesnaesti izbor drafta su imali Celticsi, izabrali su Lucasa Nogueira, centra iz Brazila, ali će otići u Atlantu s Jaredom Cunnighamom, a Dallas će dobiti 18. i 44. izbor drafta.

Hawksi su sa 17 izborom uzeli Dennisa Schroedera, playmakera iz Njemačke, dok osamnaesti izbor Hawksa ide u ruke Dallasu, a oni su s njim uzeli Shanea Larkina, playmakera iz Miamija.

Nakon iznenađujućeg prvog izbora, Cavsi su 19. izborom uzeli Sergeya Karaseva, beka iz Rusije. Ljevoruki šuter će možda ostati koju godinu u Rusiju, ali ne treba čuditi ni da ovu sezonu zaigra za Cavse.

Bullsi su 20. izborom tražili šutera i to su i pronašli u Tonyju Snellu, krilu iz New Mexica.

Utah ima 21. izbor i on ide u ruke Wolvesima. Izabrali su Gorguia Dienga, centra iz Lousvillea. Igrač koji će biti odlična zamjena Pekoviću, a i startni centar ukoliko Peković promijeni sredinu. Nema najbolju post igru, ali ima mekan šut i izvrstan je u obrani.

Domaći Netsi imaju 22. izbor i izabrali su Masona Plumleeja, centra iz Dukea. Mason je izvrstan atleta i jos bolji skakač, bit će solidan back-up Lopezu.

S 23. izborom su Pacersi uzeli Solomona Hilla, krilo iz Arizone. Bit će back-up Georgeu, ako Granger promijeni ekipu.

Knicksi imaju 24. izbor, a s njim su uzeli Tima Hardawaya Jr., beka šutera iz Michigana. Sada se već može okarakterizirati kao krađa drafta, a ovim izborom su možda Knicksi odlučili i da neće ponuditi novi ugovor J.R. Smithu.

Clippersi su 25. pickom uzeli Reggieja Bullocka, beka šutera iz North Caroline. Odličan je skakač i dobar je obrambeni igrač, jako dobar izbor za Clipperse. Wolvesi su 26. izborom uzeli Andrea Robersona, krilo iz Colorada, ali su ga zamijenili iz u Oklahomu.

Nuggetsi su izabrali Rudyja Goberta s 27. izborom. Gobert će pomoći Nuggetsima u obrani kada dođe u Denver, bilo to ove godine ili kroz koju godinu.

Spursi su 28. izborom uzeli Livija Jean-Charlesa, krilo iz Francuske koje vjerojatno neće dolaziti kroz iduće 2-3 godine. S pretposljednjim izborom prve runde Thunder je uzeo Archieja Goodwina, a prosljediti će ga u Phoenix.

Posljednji pick prve runde, a ujedno i zadnji igrač kojeg je David Stern pročitao je Nemanja Nedović, naš susjed iz Srbije koji je izabran od Phoenixa, a prosljeđen je u Golden State.

NBA draft 2013.

Prva runda

1. Cavaliers – Anthony Bennett
2. Magic – Victor Oladipo
3. Wizards – Otto Porter
4. Bobcats – Cody Zeller
5. Suns – Alex Len
6. Pelicans – Nerlens Noel (poslan u 76erse)
7. Kings – Ben McLemore
8. Pistons – Kentavious Caldwell-Pope
9. Timberwolves – Trey Burke (poslan u Jazzere)
10. Blazers – C.J. McCollum
11. 76ers – Michael Carter-Williams
12. Thunder – Steven Adams
13. Mavericks – Kelly Olynyk (poslan u Celticse)
14. Jazz – Shabazz Muhammad (trejdan u Timberwolvese)
15. Bucks – Giannis Antetokounmpo
16. Celtics – Lucas Nogueira (poslan u Hawkse)
17. Hawks – Dennis Schroeder
18. Hawks – Shane Larkin poslan u Maverickse)
19. Cavaliers – Sergey Karasev
20. Bulls – Tony Snell
21. Jazz – Gorgui Dieng (poslan u Timberwolvese)
22. Nets – Mason Plumlee
23. Pacers – Solomon Hill
24. Knicks – Tim Hardaway Jr.
25. Clippers – Reggie Bullock
26. Timberwolves – Andre Roberson (poslan u Thunder)
27. Denver – Rudy Gobert (poslan u Jazzere)
28. Spurs – Livio Jean-Charles
29. Thunder – Archie Goodwin (poslan u Sunse)
30. Suns – Nemanja Nedović (poslan u Warriorse)

Druga runda

31. Cavaliers – Allen Crabbe (poslan u Blazerse)
32. Thunder – Alex Abrines
33. Cavaliers – Carrick Felix
34. Rockets – Isaiah Canaan
35. 76ers – Glen Rice Jr. (poslan u Wizardse)
36. Kings – Ray McCallum
37. Pistons – Tony Mitchell
38. Wizards – Nate Wolters (poslan u 76erse)
39. Blazers – Jeff Withey
40. Blazers – Grant Jerrett
41. Grizzlies – Jamaal Franklin
42. 76ers – Pierre Jackson (poslan u Pelicanse)
43. Bucks – Ricky Ledo
44. Mavericks – Mike Muscala (poslan u Hawkse)
45. Blazers – Marko Todorović
46. Jazz – Erick Green (poslan u Nuggetse)
47. Hawks – Raul Neto
48. Lakers – Ryan Kelly
49. Bulls – Erik Murphy
50. Hawks – James Ennis (poslan u Miami)
51. Magic – Romero Osby
52. Timberwolves – Lorenzo Brown
53. Pacers – Cotton Iverson (poslan u Celticse)
54. Wizards – Arsalan Kazemi (poslan u 76erse)
55. Grizzlies – Joffrey Lauvergne (poslan u Nuggetse)
56. Pistons – Peyton Siva
57. Suns – Alex Oriakhi
58. Spurs – Deshaun Thomas
59. Timberwolves – Bojan Dubljević
60. Grizzlies – Janis Timma

Latest Posts

NE PROPUSTITE