Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavaliersi otpustili trenera Scotta

Danas su iz redova Cleveland Cavaliersa obavijestili da je vodstvo ekipe odlučilo otpustiti trenera Byrona Scotta zbog nezadovoljstva rezultatima ekipe u posljednje vrijeme.

Regularni dio sezone danas je završen te se ekipe odmah okreću sljedećoj sezoni i budućnosti. Jedna od takvih ekipa je Cleveland, koji je otpustio trenera Scotta nakon tri sezone provedene na klupi Cavaliersa. Ukupno je s Cavsima ostvario omjer 64-166, čime čelnici ekipe nisu bili zadovoljni. Kap koja je prelila češu bili su rezultati ekipe na kraju sezone jer su Cavaliersi izgubili 16 od posljednjih 18 utakmica ove sezone.

Sezonu su završili s omjerom 24-58, što je bilo dovoljno za 13. mjesto Istoka. Velike probleme imali su s ozljedama ključnih igrača, tako da su utakmice propuštali Anderson Varejao (57 propuštenih utakmica ove sezone), Kyrie Irving (23 propuštene utakmice) i Dion Waiters (21 propuštena utakmica). Njih su trojica ključni igrači ekipe i da su bili zdravi sigurno bi Cavaliersi imali i bolji omjer pobjeda i poraza, ali u NBA ligi su ozljede uvijek veliki faktor koji utječe na uspjehe ekipe.

Cavse je preuzeo 2010. godine, kada ih je napustio LeBron James i dobio je u ruke mladu i talentiranu momčad, ali veliki problemi u obrambenoj igri ekipe nisu se poboljšavali kako je vrijeme prolazilo i došlo je vrijeme za rastanak.

Trenersku karijeru Scott je započeo 2000. godine, kada je zasjeo na kormilo New Jersey Netsa, a još je trenirao i New Orleans Hornetse. Ukupno je u trenerskoj karijeri ostvario 416 pobjeda i 521 poraz, a najveću nagradu dobio je 2008. godine, kada je proglašen najboljim trenerom sezone nakon što je vodio Hornetse do omjera 56-26.

Latest Posts

NE PROPUSTITE