Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavaliersi svladali Bullse, odlični Griffin i Gay

Noć Vještica pružila nam je kvalitetne akcije i ove godine. Za razliku od Carpenterovog, ovogodišnji NBA Halloween bio je manje krvav ali ništa manje kvalitetan.

Raspored je započeo u Indiani gdje su domaćini medvjedima iz Memphisa prepustili pobjedu 97-89. U normalnim okolnostima ovo bi bio derbi, no zbog spleta okolnosti, ova utakmica je prosječnom NBA fanu iz Hrvatske mogla biti zanimljiva vjerujem isključivo zbog našeg Damjana Rudeža. Koji je baš na Noć vještica odigrao svoju najbolju utakmicu. Ukupno 11 koševa, uključujući tri trice i to za 20 minuta igre, svakako možemo biti zadovoljni. Indisponiranu momčad Indiane predvodio je Chris Copeland s klupe sa svojih 16 koševa, C.J. Miles s 13 te Donald Sloan s 12 uz 5 skokova i 7 asista. Kod Grizzliesa istaknuli su se, tradicionalno, dvojac Randolph (22p, 13sk) i Gasol (20p, 6sk) uz pomoć Conleya i njegovih 17 poena.

Sljedeći na redu bio je derbi Istoka i vjerojatni okršaj u finalu konferencije, između domaćih Bullsa i razjarenih Cavaliersa koji su imali imperativ isprati gorak okus nakon domaćeg poraza od Knicksa. Momčadi su opravdale reputaciju te su odigrale fantastičan dvoboj koji je tek nakon produžetka otišao na stranu gostiju iz Clevelanda rezultatom 114:108. Cavsi su bili predvođeni kvalitetnom all-around partijom LeBrona Jamesa (36p, 8sk, 4as, 4ukl), pojedinim bravurijama Kyriea Irvinga (23p) i Kevina Lovea (16p, 16sk) ali i sinoćnjeg x-factora, Tristana Thompsona koji je upisao 16 koševa i 13 skokova, od čega je čak 12 bilo napadačkih, čime je postavljen novi rekord franšize.

Dok su Cavsi više momčad izgrađena na individualnim kvalitetama, u ovoj tekmi su na vidjelo mogle izaći momčadske kvalitete Bullsa. Napadački najraspoloženiji bili su Derrick Rose (iskrenuo gležanj, više informacija sutra) (20p, 4sk, 4as) i Captain Kirk Hinrich (20p), koji je s nekoliko bljeskova pri kraju regularnog dijela mogao ispasti junak da nije bilo nekoliko kontroverznih sudačkih odluka. Pau Gasol ubilježio je 15 koševa i 9 skokova, Taj Gibson 10 koševa, a bitan faktor s klupe bili su Tony Snell, koji je na najbolji mogući način pokušao zamijeniti Jimmyja Butlera sa svojih 10 koševa ali ogromnom količinom energije i požrtvovnosti u obrani, Aaron Brooks također s 10 koševa, a za popunjavanje statističkih kategorija kod Bullsa pobrinuo se Mike Dunleavy (14p, 9sk, 8as). Zaista fantastičan dvoboj koji je u produžetku prelomljen uz dodatne napore LeBrona i više koncentracije cijele ekipe prilikom penal završnice.

Vjerojatno najnebitniji susret večeri, barem što se plasmana i šampionskih aspiracije tiče, odigrali su Bucksi i Sixersi. Kao pobjednici izašli su domaćini iz Wisconsina rezultatom 93:81 predvođeni O.J. Mayom (25p, 3sk, 5as) i Brandonom Knightom (13p, 7sk, 8as). Ponovno je šuterski samozatajan bio rookie Jabari Parker s 11 koševa ali uz 10 skokova. Na drugoj strani, bez ozlijeđenih MCW-a i Joela Embiida, istaknuli se su rookie Nerlens Noel (14p, 10sk, 3bl), Tony Wroten (14p, 3sk, 6as) i Hollis Thompson (15p) uz veliku potrošnju lopte. U svakom slučaju ni približno dovoljno da se pobjedi momčad Jasona Kidda.

Prošlogodišnji pobjednici, San Antonio Spursi gostovali su kod Sunsa gdje su naposljetku poraženi rezultatom 94:89. Tim Duncan (16p, 9sk) i Tony Parker (19p, 6as) odradili su svoj dio zadatka, ali bez pomoći potpuno indisponiranih Kawhija Leonarda (6p) i Manua Ginobilija (2p) teško se moglo protiv razigranih Hornacekovih pulena. Kod potonjih, istaknuli su se Markieff Morris (20p, 11sk) i trostruka back-court napast: Thomas (23p, 4as), Bledsoe (12p, 9sk) i Dragić (10p) a svakako vrijedi spomenuti double-double Alexa Lena (10p, 11sk) te letećeg Geralda Greena (10p, 5sk).

Još jedan pomalo iznenađujuć rezultat dolazi iz Sacramenta gdje su domaći Kingsi pobijedili goste iz Portlanda 103:94. Sve je lakše za shvatiti kada Rudy Gay podsjeti na svoje sjajnije dane uz, za ovu sezonu rekordnom partijom (40k, 8sk). DeMarcus Cousins dodao je 17 koševa (uz 9 skokova) kao i Darren Collison (uz 8 asista) što je bilo dovoljno uz šuterski raspoloženog Gaya. Kod gostiju raspoloženiji od drugih bili su Damien Lillard (20p, 7sk) te LaMarcus Aldridge (22p, 4sk, 3as).

Zadnji susret večeri odigrali su rivali iz Los Angelesa, Lakers i Clippersi. Poijvesno salbija, ali danas puno jača momčad Clippersa je svladala Lakerse 118:111 u odličnoj utakmici, a briljirao je Blake Griffin s 39 poena, 7 skokova i 4 dodavanja. Kod Lakersa je najviše zabio Jordan Hill (23 poena), a Kobe Bryant je nadodao 21 poen, uz 7 dodavanja i 4 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE