Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavaliersima drugi put u tri godine prvi izbor drafta

U sjeni okršaja finala Zapadne konferencije odvila se sinoć draft lutrija u New Yorku. Kao što smo već ranije pisali, najveće šanse za prvi izbor imao je Orlando Magic.

Prije same lutrije treba znati kako izbor Portlanda odlazi u Charlotte u slučaju 13. ili višeg izbora, dok Torontov ide u Oklahomu osim ako Torontov izbor bude među tri picka.

U samom studiju, predstavljajući svoje NBA ekipe, imali smo 4 NBA igrača (Lillard, Love, Beal i Drummond). Također treba reći da je New Orleans Pelicanse predstavljao trener Monty Williams, koji je prošle godine donio prvi izbor drafta, Anthony Davisa.

Dok je Adam Silver čitao poredak pickova od 14. prema nižem, Torontov izbor nije otišao u top 3 pa je otišao u Oklahomu,  dok je Portland zadržao svoj izbor.

Prvo iznenađenje je bio Washington koji se nije pročitao, odnosno zna se da je među prva 3 izbora. Drugo iznenađenje je Cleveland, koji se pregurao ispred Charlotte. Posljednje tri ekipe, koje su dobile prva tri picka, su ostale: Orlando, Cleveland i Washington. Treći izbor pripao je Washingtonu i Bradleyu Bealu.

Drugi izbor pripada Orlando Magicu, i sada se znalo kako je Cleveland dobio opet prvi izbor drafta. To je već drugi prvi izbor drafta u posljednje tri godine. Poput 2011., prvi izbor drafta im je donio Nick Gilbert, sin vlasnika Cavaliersa.

Prije lutrije je bilo pitanje hoće li Nerleans Noel ili Ben McLemore biti prvi izbor drafta, ali gledajući na roster Clevelanda to će vjerojatno biti Noel, pošto su na bekovskim pozicijama već solidno popunjeni.

NBA draft će se održati 27. srpnja u Barclays Centru u Brooklynu.

Draft poredak (lutrijski izbori):

1. Cavaliers
2. Magic
3. Wizards
4. Bobcats
5. Suns
6. Hornets
7. Kings
8. Pistons
9. Timberwolves
10. Blazers
11. Sixers
12. Thunder (od Raptorsa)
13. Mavericks
14. Jazz

Latest Posts

NE PROPUSTITE