Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavsi iznenadili u Oaklandu nakon produžetka

Prvi put u povijesti NBA finala imamo prve dvije utakmice koje su završile nakon produžetaka. Drugi put u Oaklandu navijači su imali prilike gledati dodatnih pet minuta svojih najdražih momčadi, ali ovaj put se slavilo Clevelandu.

Cavsi su zahvaljujući fantastičnoj obrani i borbenosti Matthewa Dellavedove došli do pobjede 95:93. Hustle Delly je 10 sekundi do kraja produžetka pri vodstvu Golden Statea 93:92 uhvatio skok u napadu i pogodio oba slobodna bacanja. Najvažniji segment u njegovoj igri je bila vrhunska obrana na najboljem napadaču Warriorsa, Stephu Curryju kojeg je limitirao na 19 poena uz žut 5/23 (2/15 za tri poena), natjerao ga obori rekord po broju promašenih trica u finalu koji sada iznosi nesretnih 13 i još je imao više izgubljenih lopti nego asistencija, omjer 6:5.

Najbolji strijelac i vođa navale Cavsa, LeBron James je briljirao s triple double učinkom za 50 minuta provedenih na terenu, a ostavio je 39 poena (šut 11/35), fantastičnih 16 skokova i 11 asistencija. Jedina dva igrača uz LeBrona s dvoznamenkastim brojem poena bili su J.R. Smith s 13 i Timofey Mozgov sa 17.

Glavni scorer Warriorsa bio je Klay Thompson s 34 poena uz šut 14/28, a standardno solidnu all-round rolu odradio je Draymond Green s 10 poena, 10 skokova, 5 ukradenih lopti i 4 blokade. Možemo za kraj reći kako je trener Steve Kerr odlučio maksimalno srezati rotaciju na šest igrača što je jako čudna odluka jer na klupi ima nekoliko vrhunskih igrača kojima je on dao svega 5-6 minuta u sinoćnoj utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE