Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavsi, Pacersi i Nuggetsi u pregovorima oko razmjene igrača

Cleveland Cavaliersi imaju želju pojačati se i da bi to napravili trebali bi se riješiti velikog ugovora Kevina Lovea, a među rijetke ekipe koje taj ugovor mogu/žele prihvatiti su Denver Nuggetsi. Ime koje Cavsi hoće vidjeti u svojim redovima je „pobunjenik“ iz redova Indiana Pacersa Paul George. Takva situacija nas dovodi do tri momčadi koje imaju ono što druga strana, odnosno treća nema.

Upitno je kako će uopće izgledati ovakva razmjena s obzirom na manjak budućih lutrijskih izbora kod Nuggetsa i Cavsa, a koje Pacersi hoće u zamjenu za PG-13. Postoji rizik da potonji iduće ljeto odluči otići „kući“ u Lakerse te da Cleveland ostane bez superstara, ali s obzirom na mogućnost otkupa ugovora Carmela Anthonyja od strane New York Knicksa, (a Anthony vjerojatno ne bi imao ništa protiv borbe za naslov uz malo slabiji ugovor) jedna sezona bi im možda i bila dovoljna za naslov prvaka.

Nuggetsi su u fazi gdje je imaju obrise budućeg izazivača za titulu. Mladi Nikola Jokić je predvodnik uz Jamala Murraya i Garya Harrisa. Nedostaje im još par Jokiću na centarskim pozicijama i bek. Pitanje je koliko je Love fit za takvu ulogu. Uglavnom, svi igrači osim prve dvojice navedenih su dostupni za razmjenu.

Odlazak Larryja Birda s mjesta predsjednika košarkaških operacija i najava odlaska Georgea su razlog za uzbunu u Indianapolisu. Ekipa koja je ne tako davno slovila za izazivače LeBronu Jamesu je sada nedaleko od potpunog raspada i rebuildinga. Trebali bi im izbori prve runde i što više mladih igrača.

Još se ne zna kako bi taj trade izgledao ali vjerojatno bi uz Georgea i Lovea uključivao Imana Shumperta, Kennetha Farieda i još par igrača iz mlade jezgre Nuggetsa koji bi otišli u smjeru Pacersa, ali i pokoji budući izbor na draftu.

Za kraj bih još dodao da je realno teško očekivati ovakvu razmjenu s obzirom na to da očito nedostaje asseta da bi se zadovoljili Nuggetsi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE