Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavsi poveli 1-0 na krilima MVP-a Jamesa

Košarkaši Clevelanda startali su pobjedom protiv Bostona u njihov meðusobni konferencijski NBA polufinale na Istoku. U subotu su naveèer Cavsi na svom parketu slavili 101-93.

Na kraju je semafor pokazao relativno ugodnih +8 za Boston, makar èinjenice govore da je Boston na poluvremenu imao 11 razlike viška (54-43), te da je dvije minute prije kraja bilo samo 93-92 za Cleveland. No, neizvjesnost je na kraju izostala.

Upitno je bilo kako æe reagirati LeBron James u ovom ogledu, jer je u zadnjoj utakmici prethodnog kruga protiv Chicaga ozlijedio desni lakat, no proglašeni MVP je bio na najveæoj moguæoj razini, makar je tijekom utakmice èesto mimikom davao do znanja da nije sve savršeno po pitanju te ozljede.

Zabio je 35 poena uz odlièan 50-postotni šut (12-24). Dodao je svemu i po sedam skokova i asistencija, ali je isto tako dobio odliènu pratnju u Mo Williamsu koji je upisao 20 poena uz pet skokova i šest asistencija. Akcijom veèeri, pak, proglašeno je zakucavanje organizatora igre Cavsa Moa Williamsa preko Paula Piercea.

Naravno da sam znao da može zakucati. Mo može puno toga“, hvalio ga je LeBron.

Rajon Rondo je sa 27 poena, šest skokova i 12 asistencija bio predvodnik Bostona za kojeg je dobro igrao i Kevin Garnett (18 poena i 10 skokova), a razloge poraza možda bi mogli jedino potražiti u šutu za tri poena (4-16, 25 posto). Prvi šuter Ray Allen je tako pogodio samo dvije od sedam trica.

Iduæa, druga utakmica, igra se u Clevelandu u ponedjeljak.

Zanimljivo je reæi da Cleveland ima omjer 10-0 u serijama koje je otvorio pobjedom.

Rezultat:

Cleveland – Boston 101-93
(James 35p, 7s, 7a, Williams 20p, 5s, 6a / Rondo 27p, 6s, 12a)
Cleveland vodi u seriji 1-0

Latest Posts

NE PROPUSTITE