Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavsi šokirali Lakerse, Boston i Miami rutinski

U srijedu naveèer je odigrano èak dvanaest utakmica u NBA ligi, a definitivno je najviše zaintrigirao poraz pravaka, Los Angeles Lakersa.

Putovanje po Istoku su prvaci otvorili pobjedama kod Bostona i New Yorka, te ništa nije nagovještavalo na ovakav nastavak. Uslijedio je pad kod Orlanda, pa poraz od Charlotte i u srijedu šok – izgubljena utakmica kod najslabije momèadi lige Clevelanda (104-99).

Prošlog mjeseca su te dvije momèadi igrale u LA i Lakersi su pobijedili s 55 poena razlike (!). Bilo je 112-57.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (38)
  • Asistencije: Jose Calderon (14)
  • Skokovi: Pau Gasol (20)
  • Ukradene lopte: Eric Bledsoe (4)
  • Blokade: Andrew Bogut (5)

Košarkašima Clevelanda bi vjerojatno odgovaralo da igraju konstantno protiv momèadi iz Los Angelesa jer oèigledno samo njih mogu dobiti. Nedavnom pobjedom protiv Clippersa u produžetku su zaustavili niz od 26 poraza zaredom, što je apsolutni negativni rekord u povijesti lige, dok su sada slomili i Lakerse. Uèinio je to, ponajprije, Ramon Sessions koji je u igru ušao s klupe i zabio 32 poena uz osam asistencija. Odlièan je kod Lakersa bio Pau Gasol s 30 poena i 20 skokova, ali su te brojke u konaènici malo znaèile.

Boston i Miami, dvije najbolje momèadi Istoka, nisu bile niti blizu sudbine Lakersa. Boston je s 94-80 na svom parketu pobijedio New Jersey uz 31 poen Paula Piercea. Momèadi su potpuno izjednaèene ušle u zadnju èetvrtinu kada je uslijedila serija 16-0 Bostona.

Miami je slavio kod Toronta 103-95 i tako kanadskoj momèadi servirao sedamnaesti poraz u zadnjih 19 utakmica. LeBron James je ubacio 23 poena, uz 13 skokova i osam asistencija, dok je Dwyane Wade ubacio 28 uz sedam skokova.

U Utahu je ove sezone bilo loše i pod trenerskom palicom Jerryja Sloana, ali je jednako tužno i kada je legenda iz Salt Lake Cityja otišla. Ove srijede je Utah poražena na svom parketu od Golden Statea 107-100, a to je veæ trinaesti poraz u zadnjih 17 utakmica Utaha. Od sigurne momèad u doigravanju Utah je sada na samom rubu, na osmom mjestu Zapada, izjednaèena s Memphisom.

Monta Ellis je bio sjajan u redovima Golden Statea, te je utakmicu završio s 35 poena, èetiri skoka i sedam asistencija. Imao je Ellis sjajan šut iz igre 16-25.

Dva skorašnja sudionika All-Stars utakmice, dva centra Kevin Love i Blake Griffin, u srijedu su se meðusobno susrela pod obruèima, a “šou je ukrao” Griffin i njegovi Clippersi koji su slavili u Minneapolisu 98-90. Griffin je ubacio 29 poena, uz osam skokova i pet asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE