Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi bez Irvinga nastavili niz, George oduševio, Bogdanović odličan

Osam sinoćnjih utakmica je iza nas, a nastupila su trojica naših predstavnika. Bojan Bogdanović bio je izvrstan s 22 poena i sedam skokova, a podrobniji članak i sažetak njegove igre pogledajte ovdje. U duelu Sunsa i Magica nastupili su Dragan Bender i Mario Hezonja. Hezonjina momčad je bila uspješnija, a on je za osam minuta ubacio pet poena. Bender je imao veću minutažu te bolji učinak – za 18 minuta postigao je osam koševa.

Boston Celtics – Charlotte Hornets 90:87

Fenomenalni niz Celticsa se nastavlja. Ovo im je 11. pobjeda zaredom. Utakmica je krenula loše za Boston jer je Kyrie Irving izašao nakon samo dvije minute i više se nije vraćao. Sumnjalo se na potres mozga, no čini se da je sve u redu. Hornetsi su na odmor otišli sa 16 poena prednosti, a na početku zadnje četvrtine imali su 12. No, u zadnjoj dionici Boston im dopušta samo 11 poena te dolazi do velikog i neočekivanog preokreta. Najbolji u redovima Kelta bili su Jayson Tatum i Shane Larkin. Obojica su imali 16 poena. Double-double ostvario je Jaylen Brown s deset poena i 13 skokova.

Hornetsi su u zadnjoj četvrtini prosuli sve dobro što su napravili u prve tri. Nije pomogla ni dobra predstava Kembe Walkera koji je zabio 20 poena i podijelio 11 asistencija. No, valja reći i da mu je šut za tri bio užasan (0/6). Najveća podrška bio mu je Frank Kaminsky s 14 poena. Hornetsima je ovo već četvrti poraz u nizu, a sljedeći protivnici su im Cavaliersi.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 120:111

Oklahoma je uspjela stati na kraj lošem nizu te su napokon upisali prvu pobjedu protiv neke momčadi iz Zapadne konferencije. U zanimljivoj i napetoj utakmici oduševio je Paul George s fenomenalnim učinkom od 42 poena, devet skokova te sedam asistencija. Russell Westbrook je bio vrlo dobar s 22 poena i osam asistencija, a Carmelo Anthony dodao je 14 poena.

Nakon odličnog starta u sezonu, Clippersi su počeli posrtati. Ovo im je četvrti poraz u nizu, no ne može im se puno toga prigovoriti za sinoćnju predstavu. Bez ozlijeđenih Patricka Beverleyja, Danila Gallinarija te Miloša Teodosića jednostavno nije išlo. No, fenomenalnu večer imao je Lou Williams s 35 poena i sedam skokova. Blake Griffin i Austin Rivers dodali su po 17 poena, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Clippersi se nadaju da će ova kriza što prije doći kraju, u posljednjih sedam utakmica slavili su tek jednom.

San Antonio Spurs – Milwaukee Bucks 87:94

Spursi su ne baš očekivano izgubili na domaćem parketu, no odsutnost Kawhija Leonarda je itekako primjetna. LaMarcus Aldridge vuče ekipu, sinoć je imao 20 poena i 12 skokova, ali to nije bilo dovoljno. Odličan je bio i veteran Manu Ginobili s 18 poena. Manu rastura i s 40 na leđima. Dodajmo i double-double Kylea Andersona s po deset poena i skokova.

Naravno, kod Bucksa najbolji je bio Giannis Antetokounmpo. Grk je upisao 28 poena, 12 skokova, pet asistencija i četiri blokade te je tako ponovno vukao svoju momčad do pobjede. Svoj debi za Buckse imao je Eric Bledsoe te nije razočarao. Upisao je solidnih 13 poena i sedam asistencija. Isti broj poena uz osam skokova imao je Khris Middleton. 

Spomenimo još i odličan učinak Jusufa Nurkića koji je u porazu svojih Blazersa od Netsa zabio 21 poen. Goran Dragić također je bio vrlo dobar u pobjedi Heata s 18 poena. Andre Drummond zamalo je upisao triple-double. Imao je učinak od 16 poena i 20 skokova, a nedostajale su mu tri asistencije.

Svi rezultati:

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 111:104

Boston Celtics – Charlotte Hornets 90:87

Chicago Bulls – Indiana Pacers 87:105

Oklahoma City Thunders – Los Angeles Clippers 120:111

Phoenix Suns – Orlando Magic 112:128

San Antonio Spurs – Milwaukee Bucks 87:94

Utah Jazz – Miami Heat 74:84

Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets 97:101

Latest Posts

NE PROPUSTITE