Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi, Bucksi i Lakersi večeras bi mogli završiti sezonu

Kao i jučer, i večeras nas očekuju četiri NBA susreta. Ovo je prva večer u kojoj bismo se mogli oprostiti od nekih ekipa jer Celticsi, Bucksi i Lakersi eventualnim porazima večeras završavaju svoje ovosezonske nastupe, a njihovi protivnici prolaze u sljedeći krug natjecanja.

Boston Celtics – New York Knicks (0-3)  19.00

Prva utakmica večeri će se odigrati u Bostonu, gdje će domaći Celticsi pokušati izbjeći “metlu”. U prošloj utakmicu u TD Gardenu pobjednik je praktički bio riješen na poluvremenu, gdje su gostujući Knicksi imali prednost od 47:31. U drugom dijelu se ništa bitnog nije promijenilo i rezultat na kraju utakmice je bio 90:76. Loš protok lopte i neefikasnost, koštali su Boston novog poraza. U tri odigrane utakmice Boston nijednom nije spojio dva dobra poluvremena, a tako se ne može dobiti utakmica. Jeff Green je bio najraspoloženiji igrač Bostona s 21 košem, dok je  Kevin Garnett  upisao 14 koševa i 17 skokova. S druge strane New York nije odigrao nikakvu spektakularnu utakmicu. Carmelo Anthony je zabio 26 koševa, ali skupio je samo jedan skok i imao nula asistencija. Da je takvu statistiku imao protiv neke raspoložene momčadi, teško bi Knicksi došli do pobjede. Uglavnom, trenutno stanje serije od 3-0 za New York na prvi pogled daje zaključak kako su Knicksi nadmoćni, no upravo suprotno, Boston je trenutno vrlo loš. Tako da će vjerojatno u drugom krugu playoffa New York imati mnogo više problema s momčadi Indiane ili Atlante.

Očekujemo prvu pobjedu Bostona u seriji, a u prilog tome ide činjenica da je J.R.Smith dobio jednu utakmicu suspenzije zbog udaranja Jasona Terryja, pa neće nastupiti u večerašnjoj utakmici.

Milwaukee Bucks – Miami Heat (0-3)  21.30

Nakon dvije utakmice i dvije sigurne pobjede Miamija, serija se preselila u Milwaukee, ali to je jedino što se promijenilo. Miami je i u gostima upisao treću uvjerljivu pobjedu rezultatom 104:80. Iako su domaćini tijekom prvog dijela imali i desetak koševa prednost, nisu uspjeli bitnije zaprijetiti Heatu u ostatku utakmice. Larry Sanders i Brandon Jennings postigli su po 16 koševa, dok je Monta Ellis imao lošu večer i ubacio sedam koševa. Kod gostiju najefikasniji je bio Ray Allen s 23 koša, a slijedio ga je LeBron James s 22 koša. Allen je u ovoj pobjedi došao na prvo mjesto u postignutim tricama u doigravanju. U večerašnjoj utakmici ne očekujemo ništa drugo, nego potvrdu prolaza aktualnih prvaka u drugi krug. Zanimljivo je da LeBron James u dosadašnje tri odigrane utakmice, nije odigrao nijedan spektakularan dvoboj i čini se kako je Miami ovu seriju odradio s “pola gasa”.

Miami će večeras sigurno htjeti zaključiti seriju i tako si osigurati dodatne dane odmora.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs (0-3) 01.00

Večeras će Lakersi pokušati izbjeći “metlu” u prvom krugu doigravanja, što im se posljednji puta dogodilo 1967. godine, kada su ih San Francisco Warriorsi pobijedili s 3-0 (tada su prvi krug doigravanja igrao na 3 pobjede). Veliki problem u njihovim redovima su ozljede, tako da u trećoj utakmici nisu igrali Kobe Bryant, Steve Nash, Jodie Meeks i Steve Blake, sve redom bekovi, što znači da su po 40-ak minuta igrali Andrew Goudelock i Darius Morris. Dobro su i iskoristili priliku (Morris 24 poena, Goudelock 20 poena), ali iskusna ekipa poput Spursa je lakoćom rješavala sve probleme i slavila sa 120:89. Lakersima navedeni ozlijeđeni igrači neće igrati ni u četvrtoj utakmici, a susret će propustiti i Metta World Peace, tako da bi samo čudo moglo spasiti Lakerse od ispadanja. U trećoj utakmici Spurse je predvodio Tim Duncan s 26 poena i 9 skokova, a dobar je bio i Tony Parker s 20 poena i 7 asistencija. “Uspavanu” utakmicu odigrao je Manu Ginobili s tek 6 poena, ali nije bi bio potreban njegov veći doprinos.

Spursi su veliki favoriti zbog svih ozljeda igrača Lakersa, tako da očekujemo novu uvjerljivu pobjedu ekipe San Antonija.

Golden State Warriors – Denver Nuggets (2-1) 03.30

Nova utakmica ove iznimno zanimljive serije. Na početku su Nuggetsi bili zabrinuti zbog ozljede Danila Gallinarija, ali tada se ozlijedio David Lee iz Warriorsa, tako da obje ekipe imaju značajne gubitke zbog ozljeda. Warriorsi su brojne iznenadili te nakon pobjede u drugoj utakmici u Denveru slavili su i kod kuće, rezultatom 110:108 i tako došli do prednosti od 2-1 u seriji. Ponovno je sjajan bio Stephen Curry s 29 poena, 11 asistencija i 6 skokova, a odlučnu utakmicu odigrao je i Jarrett Jack s 23 poena i 7 asistencija. Bitnu ulogu imao je i Carl Landry, koji je s klupe ubacio 19 poena. Kod Nuggetsa je najviše pokazao munjeviti Ty Lawson, koji se bez problema probijao kroz obranu Warriorsa i susret završio s 35 poena i 10 asistencija, ali na kraju to nije bilo dovoljno. Ovoga puta Andre Miller nije uspio odigrati kao u prve dvije utakmice te je susret završio sa 7 poena, uz šut iz igre 2/13.

Svakako nas očekuje brza i uzbudljiva utakmica, a pobjednika je teško prognozirati jer će o tome odlučivati jedna ili dvije lopte na kraju. Ipak, prednost ćemo dati gostima iz Denvera jer bi porazom došli u vrlo tešku situaciju i nadomak ispadanju iz doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE