Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi dodatno “produljili” klupu – potpisao Leandro Barbosa

Boston Celticsi nastavljaju s izgradnjom momèadi za sljedeæu sezonu. Iako u odnosnu na prošlu neæe imati najboljeg tricaša u povijesti lige, Raya Allena, dovedene su zamjene koje æe ga i više nego dobro zamijeniti.

Prvo su Celticsi doveli Jasona Terryja i Courtneya Leeja, a danas su, prema pisanju Yahoo!Sportsa, postigli dogovor i sa slobodnim igraèem Leandrom Barbosom, hitronogim brazilskim razigravaèem koji pokriva obje bekovske pozicije.

On æe u narednim danima i službeno potpisati ugovor, koji æe važiti jednu godinu. Ovaj 29-godišnjak je sjajan igraè u napadu te još uvijek pripada meðu brže igraèe u NBA ligi. Upravo je igra u napadu ono što je bilo slabija strana Bostona prošle sezone, te æe Barbosa biti jedan od dijelova kojima se ti nedostatci pokušavaju ispraviti.

Prošlu je sezonu Brazilac zapoèeo u Torontu, a završio u Indiani, gdje je prosjeèno postizao 8,9 poena, 2,2 skoka i 1,5 asistenciju za 19,8 minuta prosjeèno provedenih na parketu. Najbolje igre u karijeri pružao je u Phoenixu, èija mu je run ‘n’ gun košarka na èelu sa Steveom Nashom i više nego savršeno odgovarala. Sezone 2006/07 postizao je prosjeèno 18,1 poen uz 4 asistencije po utakmici, oboje najviši prosjeci karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE