Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi i Sixersi dogovaraju razmjenu?

NBA draft je za samo nekoliko dana, a dvije ekipe s najvećim brojem pickova, Celticsi i Sixersi, gledaju kako još više iskoristiti dobru situaciju u kojoj se nalaze. Prema Timu Welshu sa CSN-a, te dvije momčadi pokušavaju dogovoriti razmjenu vezanu za Bostonov treći pick.

Danny Ainge, prema prijašnjim glasinama, aktivno pokušava razmijeniti taj treći pick za nekog već dokazanog igrača, a Welsh spominje kako im Sixersi nude Nerlensa Noela ili Jahlila Okafora, iako nema točno riječi o kakvom bi se „paketu“ pickova i igrača radilo.

Ova razmjena ima smisla za obje momčadi, pogotovo zato što jedna momčad ima u izobilju ono što drugoj nedostaje – Celticsi bekove, a Sixersi centre. Također, Philadelphia je navodno jako zagrijana za Krisa Dunna, 22-godišnjeg beka Providencea: „Philadelphia je rekla Dunnu i njegovom agentu da pokušavaju sve što je u njihovoj moći da dođu u poziciju da ga izaberu, i to pokušavaju napraviti prije samoga drafta. Pokušavaju od Celticsa dobiti treći pick, a razmjena bi se mogla dogoditi u sljedeća dva dana. Boston je u boljoj poziciji jer zna što Sixersi žele“, rekao je Welsh.

Spomenuo je i kako Celticsi od spomenute dvojice preferiraju Noela, koji bi njihovu obranu podigao na još veću razinu i bolje bi se uklopio u njihov sistem. Međutim, Noel će na kraju sljedeće sezone biti zaštićeni slobodni igrač i Celticsi bi u tom slučaju morali izdvojiti poveću svotu da ga zadrže, dok je Okafor pod svojim rookie ugovorom dvije godine duže.

Latest Posts

NE PROPUSTITE