Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi i Warriorsi opravdali ulogu favorita, Šarić skroman

Prva NBA večer nije ponudila velika iznenađenja. Favoriti, i ujedno domaćini, su odradili svoje. Kyrie Irving nije bio pretjerano raspoložen (2/14 iz igre), ali prošlogodišnja Stevensova otkrića uz standardno dobrog Morrisa s klupe bila su više nego dovoljna za pobjedu nad Philadelphia 76ersima. Dario Šarić odigrao je jednu utakmicu vrijednu zaborava gdje je, kao starter, upisao 6 poena i 6 skokova 23 minute igre (šut 3/8). Imao je Šarić 3 izgubljene lopte i pritom je “pokupio” i pet osobnih pogrešaka.

Prvo ime susreta s nekoliko atraktivnih poteza bio je Jayson Tatum s 23 poena i 9 skokova, iako je na drugoj strani Joel Embiid ubacio također 23 poena uz 10 skokova, a na tragu double-doublea bio je Ben Simmons (19 poena, 15 skokova i 8 asistencija)

Dodajmo da je ponovno zaigrao Gordon Hayward (10 poena) nakon duge i teške ozljede.

Prvaci su nakon podjele prstenja na svome parketu odradili posao protiv Oklahome kojoj je nedostajao Russell Westbrook. Thunder je poprilično namučio prvake koji su na Curryjev pogon u završnici ipak slomili otpor protivnika. Domaćini su vodili sa samo 2 poena razlike nešto manje od dvije minute prije kraja, a tada su stvari u svoje ruke uzeli Steph Curry i Kevin Durant. Ponajbolji šuter današnjice je na kraju utakmicu završio na 32 poena, 9 asistencija i 8 skokova. Kevin Durant se priključio s 27 koševa, 8 skokova i 6 asistencija.

Kod Oklahome je najefikasniji bio Paul George s 27 poena. Dennis Schroder* je upisao 21 poen uz 9 skokova i 6 asistencija, a vrlo dobar je bio i Steven Adams sa 17 koševa i 11 skokova.

NBA – rezultati

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 108:100

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 105:87

Latest Posts

NE PROPUSTITE