Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi love prvu pobjedu, Miami nastavlja niz?

Veèeras nam je deset utakmica na rasporedu, koje ukljuèuju i par poslastica – Spursi protiv Clippersa i Memphis protiv Oklahome. Raspored je neumoljiv pa tako veæ Miami i Boston èekaju novi ogledi nakon juèerašnjeg meðusobnog susreta.

Toronto Raptors – Indiana Pacers  00.00

Obje ekipe su sjajno ušle u sezonu pobijedivši lako svog protivnika u prvoj utakmici. Raptorsi se nisu nešto previše muèili u Clevelandu i spremno doèekuju Indianu. Nekih veæih problema sa ozljedama nemaju, svi najvažniji igraèi su raspoloživi i jurišat æe na pobjedu. U prvoj utakmici su imali èak sedam igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena što znaèi da Pacersima prijeti sa svih strana. Posebno treba istaknuti Calderona koji je bio raspoložen što se asistencija tièe. Kod Indiane je upitan rezervni centar Jeff Foster. No ne bi trebao nešto previše nedostajati jer Raptorsi nisu jaki pod košem a na raspolaganju su im redom West, Hibbert i srèani Hansbrough. Protiv Pistonsa su imali èak 53 skoka što dovoljno govori o njihovoj borbenosti.

Sigurno æe biti zanimljiva utakmica jer se Raptorsi neæe predati pred svojom publikom u prvoj utakmici na svom terenu. Prednost ipak ide Pacersima radi puno boljih igraèa pod košem i Grangera koji bi trebao biti prevaga na stranicu Indiane.

Charlotte Bobcats – Miami Heat  01.00

Poslije teško izborene prve pobjede Bobcatsima slijedi niz od tri teške utakmice. Prva na rasporedu je domaæa protiv Heata. Ulaze kao apsolutni autsajderi ali i puno odmorniji od protivnika. Silas æe imati par nedoumica oko sastava. Upitni su starteri Thomas i Augustin. Prvi nije ni sudjelovao u pobjedi nad Bucksima dok je Augustin bio jedan od kljuènih igraèa te utakmice. Miami dolazi po treæu uzastopnu pobjedu. Nakon dvije uvodne, velike pobjede imat æe nešto lakši posao. Vidjet æe se veèeras koliko ih je iscrpila teška bitka sa Celticsima koji su se pokazali ipak kao tvrd orah. No u ekipi Miamija su se poèela dokazivati neka nova imena kao što je to juèer bio sjajni novak Norris Cole koji je nakon utakmice sa Celticsima bio glavna prièa dana. Izgleda se razbudio i Chris Bosh tako da neæe sve morat pasti na leða Jamesa i Wadea.

Miami kao veliki favorit juriša na pobjedu. Jedva èekamo vidjeti što Kemba Walker može pokazati protiv Heatovih bekova.

Atlanta Hawks – Washington Wizards  01.00

Hawksi se juèer nisu pošteno ni uznojili kod Netsa. Lagana pobjeda gdje je Larry Drew koristio sve igraèe koji su mu bili na raspolaganju. Tako je došlo do toga i da je najbolji strijelac momèadi u juèerašnjoj utakmici bio Vladimir Radmanoviæ što se vjerujemo neæe previše puta ponoviti. To znaèi da veæeg umora ne bi smjelo biti kod Hawksa. Wizardsi æe imati težak posao nakon uvodnog poraza i lako bi mogli otiæi na 0-2. Razoèarali su u prvoj utakmici protiv nejakih Netsa. Johna Walla i družinu èeka težak posao.

Sve osim pobjede Hawksa bilo bi veliko iznenaðenje.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers  01.30

Dvoboj dvije možda i najlošije ekipe Istoka. Pistonsi na papiru možda i ne izgledaju toliko loše, no na terenu definitivno da. Sve pogreške iz prošlosti u vidu loših razmjena i ugovora dolaze na naplatu i slijedi im još jedna razoèaravajuæa sezona. Indiana ih je dobila u prvoj utakmici bez problema. Treba napomenuti kako su bili totalno indisponirani i imali jako lošu šutersku veèer. Tek su se neznatno istaknuli Stuckey, Gordon i Jerebko. Ali sreæom po njih, u goste im dolaze jednako loši Cavsi. Prvi pick drafta Kyrie Irving je razoèarao na debiju i ovo mu je prilika za popravak, dok je 4. izbor Thompson solidno odradio svoje minute. Trener Byron Scott je koristio èak deset igraèa i svi su dobili zadovoljavajuæu minutažu. Mlada su ekipa i slijedi im još jedna sezona (m)uèenja.

Jako teško za prognozirati jer æe pobijediti ona ekipa koja æe bude manje lošija. Ali æemo ipak dati malu prednost Pistonsima radi domaæeg terena i ipak nešto iskusnije momèadi.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder  02.00

Repriza prošlogodišnjeg zanimljivog polufinala Zapada. Poslije poraza  i slabe igre protiv Spursa Grizzliesi traže iskupljenje. Dolazi im mlada ekipa u naletu i uz Heat možda najteži protivnik trenutaèno u ligi. Ekipa Memphisa nije doživjela nikakve znaèajnije promjene. Ostali su bez Battiera ali je zato u igri ponovo oporavljeni Rudy Gay. Bit æe tu sjajnih okršaja. Gay na Duranta a pod koševima Gasol i Randolph protiv Perkinsa i Ibake. Oklahoma u sjajnoj formi unatoè ne baš briljantnoj igri. Durant,Westbrook i Harden izgledaju nezaustavljivo.

Bit æe to tvrda utakmica ali ipak ide mala prednost na stranu Oklahome radi bolje forme.

New Orleans Hornets – Boston Celtics  02.00

Dvoboj dviju ekipa u kojima ima puno novih imena u odnosu na prošlu sezonu. Hornetsi su odluèili okrenuti novu stranicu u svojoj povijesti. Više nema Chrisa Paula, više nema ni Westa i sada su neki drugi igraèi u glavnim ulogama. Za veèeras se vraæa startni playmaker Jarrett Jack koji je zbog suspenzije propustio prvu utakmicu pa su bili prisiljeni igrati sa dva šutera od poèetka. Eric Gordon je novi voða ove ekipe, imaju širok roster i puno izbora tako da bi im trebalo biti lakše u ovom zgusnutom rasporedu. Sa druge strane kod gostiju je obrnuta prièa. Ozljede ih napadaju sa svih strana, veteranske noge su teške i ne piše im se dobro. Juèer su protiv Heata pokazali da još imaju srca ali trebat æe im puno više od toga ove sezone. Jako su slabi pod košem, nemaju pravoga centra i to bi Hornetsi mogli iskoristiti.

Unatoè tome što je Boston favorit ovdje se može dogoditi neko iznenaðenje u vidu pobjede Hornetsa.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers  02.30

Ne tako davno ovo bi bio nezanimljiv dvoboj i sigurna pobjeda Spursa, no vremena se mijenjaju i uloge su podijeljene drugaèije. Spursi u istoj koži kao i Celticsi samo što ih ozljede malo manje zaobilaze, ali od starosti ne mogu pobjeæi. Velika trojka nema još puno sezona pred sobom, štoviše, Duncan možda još samo ovu. U sezonu su ušli dobro. Pobjeda protiv Memphisa je sigurno dobro došla a Ginobili je bio maestralan. Veèeras im dolazi najatraktivnija ekipa lige, uz Miami Heat naravno. Lagana pobjeda protiv Warriorsa nije ostavila nikakvih posljedica i svi su spremni za veèeras. Spursima æe prijetiti sa svih strana, treba èuvati Paula i Billupsa koji su spremni pogoditi svaki šut iz vana, al opet, tada ostaje i puno prostora za Griffina i Jordana koji jedva èekaju na kvalitetno dodavanje pod obruè ili iznad njega na zakucavanje.

Sigurno poslastica veèeri. Nema favorita ali pošto smo mi tu da prognoziramo, onda glas ide za Spurse radi domaæeg terena i uigranije ekipe.

Denver Nuggets – Utah Jazz  03.00

Nuggetsi su u prvoj ovosezonskoj utakmicu razbili lanjske šampione Dallas Maverickse. Ulazilo im je puno toga, a prednjaèili su Lawson, Harrington i Miller. Denver je ekipa koja je dobro pokrivena na svim pozicijama i ekipa koja ima odliènu klupu. Veliki plus im je to i što su svi zdravi tako da George Karl stvarno ima slatkih briga. Jazzeri nakon loše utakmice protiv Lakersa juèer traže iskupljenje no sve èemu se mogu nadati je dostojan poraz. Nuggetsima ne mogu konkurirati ni u èemu. Mlada su ekipa, trener ima puno opcija i još nikako ne lièe na pravu momèad.

Pobjeda Nuggetsa i to sa dvoznamenkastom razlikom.

Phoenix Suns – Philadelphia 76ers  03.00

Sunsi nakon razoèaravajuæeg poraza na samom kraju od Hornetsa doèekuju Sixerse na svom terenu. Steve Nash i dalje hrani loptama sve svoje suigraèe ali problem je u tome što su mu svake godine sve slabiji i slabiji suigraèi. Ovakvi Sunsi nemaju previše šanse izboriti doigravanje, pogotovo na jakom Zapadu. No, ako imaju ikakvog motiva za izboriti ga ovakve utakmice moraju pobjeðivati. Sixersi su ekipa koju bi mogli dobiti. Doug Collins ima dobru ekipu na raspolaganju ali im nedostaje jedan superstar koji bi ih izdignuo iz prosjeka. Toga su svjesni i njegovi igraèi pa nerijetko vidimo situaciju gdje se netko od njih želi izboriti za taj status. Za Iguodalu smo to odavno ustvrdili da nije, a zasigurno nisu ni ostali koliko god se (neuspješno) trudili.

Prednost Sunsima radi domaæeg terena. Mogao bi biti i velik broj koševa na utakmici.

Golden State Warriors – New York Knicks  04.30

Obje ekipe ulaze u utakmicu dobrog raspoloženja. Warriorsi su nakon loše igre i uvodnog poraza od Clippersa slavili nad Bullsima. Stephen Curry je bio sjajan i o njegovoj igri æe puno toga ovisiti ove sezone. Ali Curry takoðer ima puno problema sa ozljedama, ovaj put je u pitanju zglob i prema najavama neæe igrati u ovoj utakmici. Knicksi takoðer muku muèe sa ozljedama. Davis i Bibby još nisu nastupili ni minute u dresu Knicksa, a njima su se na listi ozlijeðenih pridružili rookie Shumpert i Jeffries. Rotacija i slaba klupa su im najveæi problem a sada su još više osakaæeni. U prijevodu znaèi da æe Melo, Amare i Chandler dobiti više minuta.

Prednost je na strani Knicksa radi spomenutih zvijezda i izostanka Curryja. Takoðer bi mogao biti velik broj koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE