Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi mole Ronda da šutira

Obrana protivnièkih momèadi ima naviku ostavljati Rajona Ronda iz Boston Celticsa slobodnog na distanci i njegovi suigraèi žele da on poène koristiti takve prilike.

U sinoænjoj utakmici protiv Dallas Mavericksa Rondo je promašio otvorenu tricu u posljednjim sekundama utakmice, ali Boston ipak želi da mladi razigravaè dobije više povjerenja u svoj šut.

“Širom je otvoren,” rekao je Rondov suigraè Paul Pierce. “Bio je otvoren dvije, tri sekunde prije nego je šutirao. Molili smo ga da šutira. Šutiraj, slobodan si. Rondo je pokazao da može pogoditi, posebno u napetim situacijama.”

Rondo je popravio svoj šut otkada je došao u ligu, ali još ima mjesta za napredak. “Sve opcije su nam propale i ja sam ostao slobodan pa sam šutirao,” rekao je Rondo. “Bio sam otvoren, i u takvoj æu situaciji šutirati. Imam pouzdanja u svoj šut. Mislim da je bio dobar.”

Ove sezone Rondo je smanjio broj poena po utakmici u odnosu na prošlu sezonu sa 13.7 na 11.1, ali zato predvodi ligu u asistencijama (14.8), drugi je po ukradenim loptama (3.1) i hvata 5.5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE