Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi neuspješni u pokušajima razmjene trećeg izbora na draftu

Boston Celticsi su se odmah po okončanju lotteryja dali u potragu za nekoliko potvrđenih veterana u ligi, u sklopu pripreme za sutrašnji NBA draft. Naravno, svaka ponuda je uključivala trade pakete koncentrirane oko trećeg izbora Kelta na sutrašnjoj ceremoniji.

Međutim, izvori na koje se poziva ESPN svjedoče da su Celticsi, do danas, odbijeni u svakom pokušaju sastavljanja primamljivog dogovora za bilo koju od svojih meta: All-Star Chicago Bullsa Jimmy Butler, krilo Utah Jazza Gordon Hayward, te tandem iz Milwaukee Bucksa Jabari Parker ili Khris Middleton.

No, želja Celticsa na trećem mjestu draft ljestvice je velika tajna, ukoliko zadrže pravo izbora.

Bullsi su, prema navodima izvora, pokazali jako nizak interes za razmjenu Butlera u Celticse, koji su ga pokušali dovesti u svoje redove prije trade deadlinea u veljači.

Također se navodi da je Boston samo jedna u nizu ekipa koja pokušava nagovoriti čelnike Utaha za preuzimanje Haywardovih usluga – Phoenix Sunsi, koji imaju dva izbora na sutrašnjem draftu (četvrti i trinaesti), su već javno iskazali interes za Gordona – ali Jazzeri kao mantru ponavljaju da do dogovora neće doći.

Kada govorimo o mladićima iz Bucksa, priča nije mnogo drugačija. Trener Milwaukeeja, Jason Kidd, smatra obojicu igrača kamenima temeljcima ove ekipe, te su nedodirljivi kao i Giannis Antetokounmpo.

Zanimljivo, Philadelphia 76ersi već neko vrijeme pokušavaju smekšati front office Celticsa pri ponudi Jahlila Okafora za treći izbor u četvrtak, no Boston je takve ponude odbijao.

U svakom slučaju nas očekuje uzbudljiva noć drafta, iako nemamo atraktivnu klasu kao prošle godine, no ovo je NBA i mogućnost obrata je uvijek velika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE