Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi osigurali najbolje izglede za prvi izbor ovogodišnjeg drafta

Budući da su Brooklyn Netsi i matematički osigurali najlošiji omjer u regularnoj sezoni, Boston Celticsi će ovog svibnja pred draft lutriju biti glavni kandidati za dobivanje prvog picka na ovogodišnjem draftu.

Celticsi prema razmjeni iz 2013. godine su birali treći na draftu prošle godine, a ove su zadržali prava na zamjenu izbora s Netsima. U svakom slučaju, najniže što Celticsi mogu pasti u poretku jeste četvrta pozicija.

Podsjećamo, Brooklyn Netsi su angažirali Kevina Garnetta, Paula Piercea, Jasona Terryja i D.J. Whitea u zamjenu za Geralda Wallacea, Krisa Humphriesa, MarShona Brooksa, Krisa Josepha, Keitha Bogansa i tri izbora prve runde drafta (2014., 2016. i 2018. godine) kao i prava na zamjenu picka ovog ljeta. Tadašnji generalni menadžer Netsa, Billy King, komentirao je posao rekavši da su se „košarkaški bogovi nasmijali Netsima“, s čim se složio i vlasnik franšize Mikhail Prokhorov.

Dolaskom Kevina Garnetta i Paula Piercea, postigli smo savršen balans između veteranskih zvijezda i mladih talentiranih igrača. Ovaj tim će biti uzbudljiv za gledanje i težak posao svim protivnicima“, dodao je Prokhorov tada.

Franšiza iz Brooklyna je od tada na omjeru 122-202, a doigravanje su izborili u prvoj godini nakon razmjene kada su izgubili u polufinalu konferencije od Miami Heata, te prošle godine gdje su izbačeni u prvoj rundi od strane Atlanta Hawksa. Garnett i Pierce su napustili Netse nakon jedne sezone, a ekipa je krenula u rebuilding nakon katastrofe koju je izazvao Billy King.

Latest Posts

NE PROPUSTITE