Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Celticsi osigurali najbolje izglede za prvi izbor ovogodišnjeg drafta

Budući da su Brooklyn Netsi i matematički osigurali najlošiji omjer u regularnoj sezoni, Boston Celticsi će ovog svibnja pred draft lutriju biti glavni kandidati za dobivanje prvog picka na ovogodišnjem draftu.

- Advertisement -

Celticsi prema razmjeni iz 2013. godine su birali treći na draftu prošle godine, a ove su zadržali prava na zamjenu izbora s Netsima. U svakom slučaju, najniže što Celticsi mogu pasti u poretku jeste četvrta pozicija.

Podsjećamo, Brooklyn Netsi su angažirali Kevina Garnetta, Paula Piercea, Jasona Terryja i D.J. Whitea u zamjenu za Geralda Wallacea, Krisa Humphriesa, MarShona Brooksa, Krisa Josepha, Keitha Bogansa i tri izbora prve runde drafta (2014., 2016. i 2018. godine) kao i prava na zamjenu picka ovog ljeta. Tadašnji generalni menadžer Netsa, Billy King, komentirao je posao rekavši da su se „košarkaški bogovi nasmijali Netsima“, s čim se složio i vlasnik franšize Mikhail Prokhorov.

Dolaskom Kevina Garnetta i Paula Piercea, postigli smo savršen balans između veteranskih zvijezda i mladih talentiranih igrača. Ovaj tim će biti uzbudljiv za gledanje i težak posao svim protivnicima“, dodao je Prokhorov tada.

- Advertisement -

Franšiza iz Brooklyna je od tada na omjeru 122-202, a doigravanje su izborili u prvoj godini nakon razmjene kada su izgubili u polufinalu konferencije od Miami Heata, te prošle godine gdje su izbačeni u prvoj rundi od strane Atlanta Hawksa. Garnett i Pierce su napustili Netse nakon jedne sezone, a ekipa je krenula u rebuilding nakon katastrofe koju je izazvao Billy King.

Latest Posts

NE PROPUSTITE