Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi poslali Crawforda i Brooksa u Warriorse, Douglas u Miamiju

Čelnici Boston Celticsa, Miami Heata i Golden State Warriorsa dogovorili su razmjenu igrača u kojoj će Jordan Crawford i MarShon Brooks postati novi igrači Warriorsa, Toney Douglas odlazi u Miami, a Joel Anthony u Boston.

Vijest su za sada prenijeli izvori bliski uključenim ekipama, a uskoro se očekuje i službena potvrda razmjene. Uz Anthonyja, Celticsi od Miamija dobivaju i budući izbor prve i druge runde drafta.

Warriorsi već duže vrijeme pregovaraju s brojnim ekipama oko pronalaska rezervnog razigravača, koji može na desetak minuta odmijeniti Stephena Curryja, a da igra pri tome ne padne drastično. Tu bi ulogu sada trebao imati Crawford, koji nije klasičan razigravač, no ove je sezone zbog ozljede Rajona Ronda u Bostonu morao igrati na poziciji razigravača te se vrlo dobro snašao i bilježio brojke od 13,7 poena i 5,7 asistencija po utakmici. Brooks je pak cijele sezone na relaciji razvojna liga – NBA liga, te je odigrao samo 10 utakmica u dresu Bostona s prosječnim učinkom od 3,1 poena.

Toney Douglas je do sada imao ulogu rezerve Curryju, no nije to radio veoma uspješno te je često ulogu razigravača morao preuzeti Andre Iguodala. U 24 odigrane utakmice ove sezone Douglas je bio na prosjeku od 3,7 poena, a budući da Miami već na poziciji razigravača ima Marija Chalmersa i Norrisa Colea, ne bi iznenadilo da Douglas uskoro postane slobodan igrač nakon otpuštanja. Slanjem Anthonyja u Boston, čelnici Heata riješili su se njegovog ugovora od 3,8 milijuna dolara godišnje za ovu i sljedeću sezonu, a kako su iznad granice poreza na luksuz, uštede za ovu sezonu iznose 7,7 milijuna dolara.

Joel Anthony, dosadašnji centar Miamija, ove sezone rijetko je dobio priliku na parketu, igrao je u tek 12 utakmica s prosječnom minutažom od 3,1 minute. On će karijeru nastaviti u Bostonu, koji je očito odlučio da im odgovara koji poraz više ove sezone, budući da su korisnog Crawforda zamijenili za ne tako korisnog Anthonyja. Osim toga, u ekipu bi se u petak trebao vratiti Rajon Rondo, što znači da Crawforda više ne trebaju kao razigravača, dok je poziciju drugog beka zacementirao Avery Bradley.

Latest Posts

NE PROPUSTITE