Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi u svom TD Gardenu traže prolaz u veliko Finale

Jednog sudionika velikog finala NBA lige smo juèer saznali a veèeras bi lako mogli doznati i drugo ime. Boston je u utorak napravio ogroman korak ka plasmanu i pobjedom na gostujuæem parketu su preuzeli konce u svoje ruke i bolju priliku od ove neæe imati. Igraèi Miamija se sigurno neæe olako predati i zato oèekujemo još jednu klasik utakmicu ove sjajne serije.

Boston Celtics – Miami Heat  (3-2)  02.30

Samo najzagriženiji fanovi Celticsa su imali na umu kako bi njihov najomiljeniji klub mogao doèekati šestu utakmicu s prednošæu od 3-2. Po treæi puta zaredom je Boston savladao Miami i došao u jedinstvenu priliku da na svome parketu osiguraju veliko finale protiv Oklahome koja je juèer to veæ izborila. Nevjerojatno je kako jedan igraè s 3-15 šutem i samo 7 poena može kontrolirati posve sam utakmicu. Rajon Rondo je još jednom bio prisutan na svim dijelovima parketa i radio ono što se od njega najviše i oèekuje. Upošljavao suigraèe (13 asistencija) te sjajno igrao obranu (4 ukradene lopte) i bio desna ruka Riversa na terenu. Iako je Kevin Garnett bio uvjerljivo najbolji strijelac Celticsa s 26 poena pa i skakaè s 11 skokova, titulu najboljeg igraèa ipak ne možemo njemu dodijeliti jer bez Ronda ne bi bio niti na pola uèinka. Za Boston je bilo kljuèno takoðer i buðenje Piercea koji je bio katastrofalan u prvom poluvremenu no iskoèio je kada je bilo najpotrebnije i pokazao zašto je kapetan i jako bitan igraè ovog kolektiva. Velika pomoæ je došla i od strane Pietrusa za kojeg se oduvijek znalo da je sjajan clutch igraè što je prekjuèer po tko zna koji put ponovio. Kod Miamija opet osim Jamesa i Wadea nije bilo igraèa s dvoznamenkastim uèinkom što im nikako ne može iæi u korist. Chris Bosh se vratio i odigrao solidno 15 minuta gdje je ubilježio 9 poena te 7 skokova i za veèeras mu predviðaju puno veæu minutažu no upitno je koliko on može pružiti u najvažnijoj utakmici sezone za Heat pošto je propustio 15 utakmica od zadnje 22. I jedni i drugi su iscrpljeni do krajnjih granica. Boston nije imao tri dana odmora još od davnog 20. travnja kada se bližio kraj regularnog dijela sezone no pre iskusni su da si dozvole kiks u ovako važnom susretu pogotovo jer Garnett, Allen i Pierce znaju kako im je ovo vjerojatno i posljednja prilika da zaigraju veliko finale te pokušaju osvojiti prsten.

Vjerujemo da æe prevladati iskustvo i ogromna prednost domaæeg parketa i da æe Boston veèeras osigurati finale i bitku s Oklahomom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE