Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi zainteresirani za Gallinarija

Posljednjih dana kuloare puni trač o odlasku Danila Gallinarija u Boston Celticse. Ova razmjena je bila redovno spominjana i na ljeto, ali sada se stvari izgleda ozbiljnije zahuktavaju. Denver Nuggetsi su u procesu rebuildinga, žele draft pickove a Celticsima, iako su natprosječna momčad s dobrim omjerom (27-22) i šestim mjestom u konferenciji, i dalje fali malo oružja u artiljeriji, te očito smatraju da bi 27-godišnje krilo podiglo napad na bar malo višu razinu.

Gallinari je igrač koji može igrati tricu i četvorku, zabija blizu dvadeset poena po utakmici na 41% šuta uz mnoštvo iznuđenih slobodnih bacanja, i iako je sigurno bolji napadač od Jaea Crowdera, obrana mu nije blizu te razine, a u današnjoj ligi koja obiluje 3&D igračima, to svakako nije malen nedostatak. Ipak, Celticsi smatraju da vođa Nuggetsa ima više prednosti u odnosu na Crowdera, što je vjerojatno i točno, jer bi dobili još jednu veoma ozbiljnu napadačku opciju uz Isaiaha Thomasa te povećali šanse za nešto više od one-and-done playoff sezone.

S druge strane, Denver traži dva izbora prve runde, što bi ovu razmjenu za ekipu poput njih učinilo iznimno profitabilnom, ali Danny Ainge usprkos povećoj zalihi takvih izbora (4, najvažniji je izbor Brooklyn Netsa) očito smatra da je to previše za igrača ispod All-Star razine, tako da su lako moguće nekakve ponude koje kombiniraju izbor i nekog od mladih bekova Bostona kojih također ima pregršt. Denver bi time dobio još mladosti uz već sada odličnu mladu jezgru (Emmanuel Mudiay, Gary Harris, Nikola Jokić) te bi nastavili s reizgradnjom momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE