Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

CELTICSI ZALEDILI BUCKSE NA -41!

PREGLED NBA VEČERI ⏳

CELTICSI ZALEDILI BUCKSE NA -41!

Što smo to sinoć gledali, vjerojatno nismo ni sami svjesni…

Dvoboj prve dvije ekipe na Istoku taman pred kraj sezone kada se pojačava tempo i diže se intenzitet utakmica, a samim time se i stvara podloga za mogući susret u playoffu i ovakvo razbijanje Bucksa zaista nitko nije očekivao. Istina, Bucksi su igrali prije manje od 24 sata i dolaze s naporne turneje od četiri gostovanja, ali ipak…

Apsolutno nezaustavljiv je bio Jayson Tatum sa 40 poena, 8 skokova i nijednom izgubljenom loptom (12-18 FG, 8-10 3PT) u nadigravanju Giannisa (24/7/2, 0 TO, 11-27 FG, 0-5 3PT). Jaylen Brown (30/5/5, 13-20 FG, 3-5 3PT) je također bio sila sinoć i zaradio je bonus od 2 milijuna dolara jer je bio All-Star i jer je odigrao 65 utakmica ove sezone, tako kaže ugovor.

Boston tako odlazi u playoff sa 2-1 nad Bucksima, a zadnji put su ih dobili sa +21, dok su Bucksi uzeli pobjedu u produžetku i to kada je Boston bio bez Tatuma, Browna, Smarta i Horforda. Dakle, stvar je jasna, Bucksima očito ne leže Celticsi, a treba dodat i blowout poraz od Denvera prošli tjedan, što zasigurno i ruši samopouzdanje igračima Bucksa. Boston je sjajno gađao za tri poena (22-43) i tu protivnička ekipa više nije imala odgovora, a dodajmo i to da je Holiday nakon 50 poena danas ubacio mršavih 6…

Pobjeda Bostona 140:99.

Nema Jokića i Nuggetsi su razbijeni na domaćem terenu od Pelicansa 107:88. Tim porazom odlaze na 3-6 omjer kada MVP ne igra, što već pokazuje ozbiljne probleme za ovu ekipu. Redovi su danas izgledali skroz nepovezani i igrači koje Jokić inače hrani loptama su teško dolazili do lakih šuteva.

Ingram je bio sjajan pa je upisao triple double (31/10/11, 13-22 FG), a pratili su ga McCollum sa 23 poena i Valanciunas sa 15 poena i 12 skokova. Kod Nuggetsa najbolji Jamal Murray sa 21 poenom i 7 asistencija (4-7 FG). Koliko su se mučili bez Nikole jasno pokazuje statistika prvog poluvremena, a ona kaže da su Nuggetsi zabili samo 40 poena na 34 posto šuta. Zabili su samo 4-28 trica, te 28 poena manje od njihovog prosjeka sezone.

Kada vidite da se vodi borba između Embiida i Jokića za NAJKORISNIJEG igrača sezone, pokažite mu ovu statistiku.

Ovom pobjedom Pelicansi dodatno bježe Dallasu i Lakersima u bitci za Play-In, a ne treba isključiti opciju da je to upravo ono što Denveru paše…

Za idući dvoboj protiv Sunsa koji svi željno očekuju jer je to potencijalno finale Zapada, trener Malone je reko da još nisu sigurni hoće li Jokić biti spreman, dok Murray vjerojatno neće igrati, a i KCP je igrao s određenim problemima večeras.

OSTALE NOVOSTI U LIGI:

️ Od ostalih novosti u ligi dodajmo to da su se Knicksi našli u velikom problemu, naime Randle će nakon ozljede biti van terena najmanje dva tjedna kada će biti ponovno procijenjen. On nije propustio niti jednu utakmicu ove sezone, a zaista bi bilo ružno vidjeti da Knicksima ova sjajna sezona propadne zbog ozljede…

️ Naz Reid je slomio zglob na ruci i ne zna se kada će se vratiti na teren, ali nitko u Timberwolwesima nije optimističan. Ozljeda dolazi u ključnom dijelu sezone što nikako nije dobra vijest za njih jer im je on prvo ime s klupe ove sezone.

️ Jeremy Sochan je izjavio da će nastupati za Poljsku što je ogromno pojačanje za našeg trenera Igora Miličića i bit će ti nastavak jedne jako lijepe priče koju on radi s Poljacima.

️ Dwane Casey kaže da je Jrue Holiday bio jedini All-Star igrač za kojeg je glasao i koji mu je poslao poruku zahvale.

️ Novo produženje s Under Armourom Stephena Curryja moglo bi mu donjeti više od njegove ukupne zarade u NBA KARIJERI, koja će iznositi gotovo 500 milijuna dolara!

Također ima značajan udio u tvrtki i sada je predsjednik ‘Curry Branda’.

️ Steph Curry je ove sezone pogodio 250 trojki.

Imao je naravno i boljih sezona kada je broj pogođenih trojki u pitanju, ali je zapanjujuć podatak da je to napravio nakon “samo” 51 utakmice!

Skoro 5 trojki po utakmici u 35. godini života…

️ Keegan Murray iz Sacramento Kingsa je srušio rekord Donovana Mitchella kao rookie koji je zabio najviše trica u sezoni sa 188.

️ Klay Thompson je zabio 278 trica ove sezone, najviše u karijeri što se tiče jedne sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE