Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Celticsi: Znali smo da možemo pobijediti Warriorse

Trener Boston Celticsa Brad Stevens rijetko pokazuje emocije za vrijeme utakmica. No, sinoćnja protiv Golden State Warriorsa pokazala je i njegovu drugu stranu te možemo reći da je ponio svoju momčad do pobjede koja je zaustavila niz domaćih pobjeda kluba iz Oaklanda na 54.

Stevens nam je cijelo vrijeme govorio da je ovo naša utakmica, da ćemo je pobijediti. Pokazao je puno više emocija nego inače. Znamo da možemo pobjeđivati i najbolje momčadi te da smo kompetentni. Znamo i da nas, zbog našeg načina igre, druge momčadi žele izbjeći u doigravanju,” izjavio je Isaiah Thomas, najbolji strijelac Kelta s 22 koša.

I prva utakmica između ove dvije momčadi bila je jako zanimljiva, nakon dva produžetka slavili su Warriorsi sa 124-119. Očito je Stevens u međuvremenu pronašao način da zaustavi momčad s najboljim omjerom sezone, koju je sinoć predvodio aktualni MVP Stephen Curry s 29 koševa.

Ovo je super za našu momčad, ” rekao je centar Celticsa, Jared Sullinger, koji je u pobjedu ugradio 20 koševa i 12 skokova. “Znali smo da igramo protiv sjajne momčadi koja pokušava ispisati povijest i da će igrati dobro. Bila je ovo jako dobra utakmica.”

Sretan zbog pobjede bio je i Avery Bradley, koji je usprkos Curryjevih 29 koševa, odigrao vrlo dobru obranu na jednom od najboljih šutera lige: “Naravno da je Stevens bio napet na kraju utakmice. Svi smo bili. Većina ekipa dođe ovdje odigrati utakmicu i nadati se da će možda pobijediti, no mi smo znali da ćemo pobijediti i cijelu utakmicu smo vjerovali u to.”

Ubrzo nakon utakmice, ponovno smo mogli vidjeti onog starog, mirnog Stevensa, koji je izjavio da je zadovoljan činjenicom da se momčad vrlo brzo oporavila od poraza 116-109 u teškoj utakmici protiv Portland Trail Blazersa večer ranije.

Celticsi ostaju u Californiji gdje iduću utakmicu igraju protiv Los Angeles Lakersa, dok Golden State nastavlja loviti rekord Chicago Bullsa od 72 pobjede u sezoni domaćom utakmicom protiv Blazersa. Da bi ušli u povijest smiju si dopustiti samo jedan poraz u posljednjih 6 utakmica sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE