Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Centar LA Lakersa optužen za težak fizièki napad

Taman nakon što je proigrao u dresu L.A. Lakersa, 24-godišnji centar Jordan Hill dobio je kaznenu prijavu zbog koje bi mogao završiti u zatvoru izmeðu dvije i deset godina.

Optužen je u ponedjeljak ujutro amerièki košarkaš za težak fizièki napad na svoju djevojku. Incident se dogodio 29. veljaèe, dok je Hill još igrao za Houston Rocketse, u njihovu stanu u Teksasu.

U tekstu prijave stoji da je Hill teško fizièki ugrozio èlana obitelji. Njegova je djevojka policiji isprièala da je, nakon žestoke svaðe s košarkašem, bacila dva njegova mobilna telefona na pod. Nakon toga on ju je “udario po nogama, uhvatio je, odvukao od kauèa do mjesta na kojem su stajali telefoni, te je tjerao da ih podigne”.

Kako ona to nije htjela uèiniti, Hill ju je rukom stegnuo oko vrata poèevši je daviti.

Nakon toga situacija se smirila. Rekla mu je da želi otiæi nakon èega joj je on rezervirao avionsku kartu za Floridu i pozvao joj taksi. Kad je doputovala, u zraènoj ju je luci pokupio prijatelj koji je takoðer dao iskaz policiji. Rekao je da nije bila pri sebi, te da je primijetio masnice na nogama i na gornjem dijelu tijela.

Prema policijskom priopæenju, istražitelji su u posjedu fotografija koje potvrðuju prièu djevojke i njezina prijatelja.

Zasad nije poznato kako æe teæi istraga protiv košarkaša visokog 208 centimetara. Nije vjerojatno da æe biti pritvoren. Takoðer nije poznat moguæ termin suðenja.

Prije mjesec i po dana Hill, inaèe osmi izbor prve runde drafta 2009. godine, i to od New York Knicksa, došao je u Lakerse u razmjeni za Dereka Fishera.

Odigrao je potom sedam utakmica za LA Lakerse, ukljuèujuæi jednu kao starter, te prosjeèno bilježio 4,7 koševa i 4,4 skoka.

U doigravanju je debitirao u nedjeljnoj pobjedi (103:88) Lakersa nad Denver Nuggetsima u Staples Centeru odigravši najbolju utakmicu u dresu kalifornijske momèadi: ostvario je double-double uèinak sa po deset koševa i skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE