Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Centar Timofey Mozgov u Clevelandu

Novi igrač Clevelanda je ruski centar Timofey Mozgov. Cavaliersi su 28-godišnjeg igrača doveli u razmjeni s Denverom, a u suprotnom smjeru Nuggetsima idu dva picka prve runde. Jedan pick je od Oklahome koji su dobili za Waitersa (top 18 zaštita ove sezone, top 15 u 2016. i 2017.), dok je drugi pick od Memphisa s vrlo zanimljivim restrikcijama. Zaštićen je za izbore 1-5 i 15-30 u 2015., 1-5 i 15-30 u 2016., 1-5 u 2017., 1-5 u 2018. i nezaštićen 2019. godine.

Cavaliersi su već nekoliko tjedana u potražnji za visokim igračem koji bi ih pojačao gdje su najtanji – u zaštiti obruča, a i već su se nekoliko puta spominjali u razgovorima oko Mozgova. Rus će tako opet igrati pod Davidom Blattom, trenerom Clevelanda i bivšim trenerom ruske košarkaške reprezentacije.

Mozgov je i nakon ove sezone pod ugovorom još godinu dana, za razliku od Koste Koufosa, još jednog visokog igrača kojeg je Cleveland pokušavao dovesti. Sljedeće će godine zaraditi nešto manje od 5 milijuna dolara, a zadnja godina ugovora je team option, što znači da momčad odlučuje hoće li ga zadržati i sljedeće godine. Mozgov je ove sezone prosječno ubacivao 8.5 poena uz 7.8 skokova, a pogodio je čak i 2 trice iz 6 pokušaja.

Cleveland je u dvije razmjene ostao bez Diona Waitersa, Alexa Kirka, Lou Amundsona i dva picka prve runde, a zauzvrat ojačao momčad s Imanom Shumpertom, JR Smithom i Mozgovom.

Denver ovom razmjenom otvara više mjesta bosanskohercegovačkom reprezentativcu Jusufu Nurkiću koji je u ograničenoj minutaži na početku svoje NBA karijere pokazao kako se na njega može ozbiljnije računati u budućnosti.

Spomenimo i još jednu razmjenu iz svijeta NBA lige. Los Angeles Clippersi su poslali Jareda Cunninghama i novac u Philadelphiju kako bi oslobodili mjesto za potencijalni dolazak novog igrača koji bi ojačao njihovu klupu.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE