Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Central: Bullsi opet na vrhu divizije

Nakon pregleda Atlantic i Southeast divizije, dolazimo do pregleda Centralne divizije, gdje su ovogodišnji favoriti uvjerljivo Chicago Bullsi.

Southeast:
Ove godine je apsolutni favorit ove divizije ekipa Chicago Bullsa, koji su se pojaèali krilnim centrom Carlosom Boozerom. Iza njih æe vjerojatno biti Bucksi i Pacersi, a Pistonsi i Cavaliersi svoju æe šansu èekati u sljedeæim sezonama.

Chicago Bulls:

Došli: Carlos Boozer, Kyle Korver, Omer Asik, Ronnie Brewer, Kurt Thomas, Keith Bogans
Otišli: Kirk Hinrich, Hakim Warrick, Chri Richard, John Lucas, Kyle Weaver, Roger Powell

U novu sezonu Bullsi ulaze kao jedna od najjaèih ekipa Istoka, a dovoljno su jaki da pomrse raèune jakim igraèima poput Celticsa, Heata ili Magica. Ove su sezone jaèi jer su reket pojaèali Boozerom, èime je oformljen jak tandem pod košem Boozer-Noah. Njima dvojici æe pod košem potpora biti Kurt Thomas, koji æe zasigurno donijeti dozu iskustva. Najbolji igraè ekipe Derrick Rose æe ove godine suraðivati s Ronnijem Brewerom, još jednim bivšim Jazzerom, a na klupi æe sjediti jedan od najboljih šutera u NBA-u Kyle Korver. Na poziciji niskog krila i dalje je Luol Deng, koji æe sada imati manje obveza u napadu zbog dolaska Boozera. Bullsi æe zasigurno i ove sezone uæi u playoff, a ako bude sreæe, i daleko dogurati.

Detroit Pistons

Došli: Greg Monroe, Terrico White, Tracy McGrady
Otišli: Kwame Brown, Chucky Atkins

Pistonsi su se u dvije godine od uvijek ozbiljnih pretendenata za titulu sunovratili na jednu od ispodprosjeènih ekipa s negativnim omjerom.  Ni ove sezone ih ne oèekuje ništa bolje. Niti jedan novi znaèajan igraè, ali nitko nije ni otišao. Doduše, došao je McGrady, ali to nije ni sjena starog T-Maca koji je žario i palio u Rocketsima. Na pozicijama bekova glavnu rijeè vode Rodney Stuckey na poziciji playa i Ben Gordon na poziciji beka šutera. Na klupi su solidni Bynum, McGrady, a Rip Hamilton æe vjerojatno igrati, ovisno o popunjenosti pozicija, na šuteru ili na niskom krilu. Na poziciji niskog krila tu je zahvalni Tayshaun Prince, a ispod koša Charlie Villanueva, Jason Maxiell i Ben Wallace su ti koji æe podijeliti najveæi dio minutaže. Wallace æe dobiti više prilike jer je u biti jedini pravi centar u rosteru Pistonsa pa izbor nije velik. Na njegovo mjesto katkada može uskoèiti i Chris Wilcox. Sve u svemu, playoff je nemoguæa misija.

Indiana Pacers:

Došli: Lance Stephenson, Darren Collison, James Posey, Magnum Rolle, Lane Allred
Otišli: Troy Murphy, Earl Watson

Indiana Pacersi su ekipa koja se istièe svojom brzom atraktivnom košarkom. Najveæe pojaèanje su zasigurno mladi Darren Collison i iskusni James Posey, koji æe biti X- faktor s klupe. Prva violina ove ekipe je, naravno, Danny Granger. Najveæa podrška æe mu biti Brandon Rush, mladi eksplozivni šuter. Rusha æe na bek pozicijama nadopunjavati brzi T.J. Ford i Darren Collison, a prve centarske opcije su Solomon Jones, Roy Hibbert i Jeff Foster. Najveæi minus ovog ljeta je odlazak solidnog Murphya, koji je krenuo put New Jerseya. Ekipa koja vjerojatno neæe nastupiti u playoffu, ali koja æe zasigurno zagorèati život i uzeti pokoju utakmicu jakim ekipama.

Milwaukee Bucks:

Došli: Drew Gooden, Larry Sanders, Early Boykins, Darington Hobson, Corey Magette
Otišli: Charlie Bell, Dan Gadzuric, Primož Berec

Bucksi su ekipa u usponu, koja ima velike izglede da ove sezone nastupi u playoffu, ponajprije radi Brandona Jenningsa, koji je prošle sezone bljesnuo, no koji treba još raditi kako bi postao bolji igraè. On je, uz uvijek standardnog, no svake godine sve lošijeg Michaela Redda, prva opcija na poziciji 1 i 2. Na poziciji niskog krila vlada velika konkurencija, no istièu se Corey Magette i Carlos Delfino. Pod košem su najvažniji igraèi Drew Gooden, Ersan Ilyasova i, naravno, Andrew Bogut. Upravo æe o njemu ovisiti plasman Bucksa i o tome kako æe nastupiti nakon ozljede, koja æe ga sprijeèiti da odigra prvi mjesec ove sezone.  Doigravanje je dosta izgledno, a ako i ne bude, Bucksi æe zasigurno kroz 2-3 godine biti još bolja ekipa.

Cleveland Cavaliers:

Došli: Christian Eyenga, Joey Graham, Samardo Samuels, Jawad Williams, Ramon Sessions, Manny Harris
Otišli: LeBron James, Danny Green, Cedric Jackson, Delonte West, Zydraunas Ilgauskas, Greg Stiesma

Ovo æe biti bolna sezona za Cavse. Otišle su dvije klupske legende. Jedna od njih je Zydrunas Ilgauskas, a druga je LeBron James, koji je odnio svoj talent na južnu obalu i oformio “Veliku trojku” s Boshom i Wadeom. Ovo su sigurno najveæe novosti za Cavse, jer specijalnih dovoðenja osim Sessionsa nije ni bilo. Smiješno je govoriti da æe LeBron nedostajati samo u napadaèkom dijelu, jer je LeBron u svim ofanzivnim i defanzivnim statistikama bio broj 1. Ekipa se sada oslanja na Moa Williamsa, Antawna Jamisona i na mladog J.J. Hicksona, koji je buduænost kluba. Tu je još i stari dobri Anthony Parker, no ni on ne može pomoæi momèadi koja æe osjetiti jednu veliku prazninu, jer adekvatne zamjene za LeBrona nema.

Latest Posts

NE PROPUSTITE